311 delegenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 268 delege oy kullandı. Sevim Pekyörür 137 oy ile yeni başkan seçilirken, Hülya Yolcubal ise 130 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.
**
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi bugün gerçekleştirilen il kadın kolları kongresiyle sona erdi. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongrede mevcut il kadın kolları başkanı Hülya Yolcubal ve Kartepe ilçe kadın kolları eski başkanı Sevim Pekyörür yarıştı. Kongre sonucunda 12 kişilik yönetim kurulu ve 11 kurultay delegesi belirlendi.
 

 
311 DELEGE
Kongrede 297 il delegesi, 4 ana kademe il yönetim kurulu kadın üyesi, 8 il kadın kolları yönetim kurulu üyesi, il ana kademe disiplin kurulundan bir kişi ve milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere 311 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre için günler öncesinden hazırlıklarına başlayan kadın kolları üyeleri eksiksiz bir organizasyona imza attı. Ana kademe ve gençlik kolları kongrelerinden çok daha profesyonel bir hazırlık yapan CHP’li kadınlar kongre katılımcılarından tam not aldı.
 
YOĞUN KATILIM
CHP İl Kadın Kolları 12. Olağan Kongresi’ne milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet, il başkanı Cengiz Sarıbay ve eşi Nurdan Sarıbay, Körfez ilçe başkanı Mehmet Kaçar, Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, İzmit ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya, Gölcük ilçe başkanı İsmet İşeri, Kadın Kolları MYK Üyesi Hamiyet Göksu, eski meclis üyesi Fahri Örengül, milletvekili adayı Asude Fırat Özkan, DSP Kadın Kolları Genel Başkanı Meral Uçarı, DSP İl Yönetim Kurulu Üyesi Güldane Abay katıldı.
 

 
İL BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR
Saat 11.00’de başlayacağı duyurulan kongre 1 saat 45 dakika gecikmeyle başladı. Kongrenin açılış konuşmasını il kadın kolları başkanı Hülya Yolcubal yaptı. Yolcubal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bize her türlü kolaylığı görevdeki süremiz boyunca gösteren il başkanlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim. Bizler 90 yıllık bir çınarın ögeleriyiz. Hepimize daha çağdaş bir Türkiye yaratmak için önemli görev düşmektedir. 1 Kasım’da sandık maalesef yine tek başına iktidar çıkmıştır. 13 yıllık iktidarı döneminde yaratmaya çalıştıkları baskıcı polis devleti çizgisini bundan sonra daha çok hissedeceğiz.”
 
2 ADAYI DA YAKINDAN TANIYORUM
Kongrenin divan kurulu başkanlığına milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, divan kurulu üyeliklerine ise Türkan Kılıç ve Mediha Satıcı seçildi. Hürriyet kongrede kısa bir konuşma yaparak, “Kongremizin partimize ve kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarım büyük cesaret göstererek göreve talip oldu. Bu çok önemli. Sorumluluğumuzun ağır olduğu günlerde siz değerli kadın arkadaşlarımızın yönetimlere ve başkanlıklara talip olmaları kıymetli ve önemli. Ben hepsini bir kez daha kutluyorum. 2 adayı da yakından tanıyorum. Çok kıymetliler. Sonsuz başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
KOALİSYONA KARAR VERMİŞTİ
Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kongre resmi olarak başladı. Kongrenin başlamasının ardından milletvekili Tahsin Tarhan söz aldı. Tarhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sizlerle sokak sokak seçim çalışması yaptık. 7 Haziran sonrasında AKP iktidarının sonu geldi dedik. İçimizde bir umut vardı. 13 yıllık iktidar düşmüş, Türkiye koalisyona karar vermişti. Ama ne yazık ki Türkiye’de AKP’nin düşüşünü tek kabul etmeyen biri vardı o da sayın Bahçeli’ydi.
 

 
AKP’Yİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN...
Devlet Bahçeli hemen AKP’ye baston oldu. AKP’yi ayağa kaldırmak için 1 Kasım seçim kararı alındı. 1 Kasım seçim sürecini hatırlarsak çok zor bir süreçti. Umutsuzduk. Çünkü Suruç’ta Kobani’ye yardım götürmek isteyen gencecik çocuklar öldürülmüştü. Davul çalamadık, halay çekemedik, miting yapamadık. Sessiz, sedasız seçim çalışmalarını yürüttük. Arkasından Ankara’da patlayan bomba, Malatya’da CHP’li gençleri kaybetmemiz bizim için üzücü bir süreç oldu. 1 Kasım seçimlerinde halk karamsarlığa kapılarak tekrar AKP’ye ‘Evet’ dedi. Ne olursa olsun, bizler Çanakkale’de bu topraklar için mücadele eden dedelerin torunlarıyız."
 
ELEŞTİRİLERDE HAKLISINIZ
Tahsin Tarhan’ın ardından il başkanı Cengiz Sarıbay söz aldı. Sarıbay şöyle konuştu: “Her iki aday arkadaşımızı da yakınen tanıyorum. Yeni bir il kongresi geçirdik. Bazı eleştirilere katılıyorum. O eleştirilerde haklısınız. Bazen kadın kotasına uyamadık, bazen ilçelere gerekli kotayı veremedik. Bütün bu eksiklikleri gidereceğiz. Bu konuda size güvence veriyorum. Bana güvenmenizi istiyorum. Vekillerimiz ülke durumu hakkında bilgi verdiler. Evet ülkemiz iyiye gitmiyor. Son 6 yılda borcun dolayı hapse giren kişi sayısı 110 bin. 13 yıl içerisinde 6.5 milyon lira olan banka borcu 385 milyon liraya çıkmış durumda. Ekonomi iyiye gitmiyor. Şimdi algı yönetimi yaratarak ülkenin iyi olduğu anlatılmaya çalışılıyor.”
 

 
BLOK LİSTEYLE YAPILDI
Cengiz Sarıbay konuşmasının ardından Körfez ilçe başkanı Mehmet Kaçar’la birlikte iki başkan adayına da çiçek takdim etti. Sarıbay’ın konuşmasının ardından kongre divanına seçim yöntem değişikliğiyle ilgili önerge verildi. Tüzük gereği çarşaf listeyle gerçekleştirilmesi gereken kongrenin blok listeyle gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Seçin yöntemi kararlaştırıldıktan sonra faaliyet raporu okundu. Kongre delegeleri daha sonra faaliyet raporunu oy birliğiyle onayladı. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından kongre delegeleri konuştu. Delegelerin konuşmalarının ardından kimi isimlerin eleştirileri üzerine söz alan Cengiz Sarıbay, ana kademe il kongresindeki kurultay delegeleriyle ilgili yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Konuşmaların ardından adayların listeleri okundu.
 
BİRLİKTELİĞE DAVET ETTİ
Listeler okunduktan sonra başkan adaylarından Sevim Pekyörür söz aldı. Pekyörür, “16 yaşından beri CHP’de görev alıyorum. Birçok sivil toplum örgütünde çalıştım. CHP’nin verdiği her görevi yerine getirdim. CHP’yi iktidara taşıyacak olan güçlü kadın örgütlenmesidir. Kadınlar örgütlendikçe güzelleşir, özgürleşir. Tüm sorunların çözümünde kadına büyük önem düşüyor. Bizler siyaseti kariyer değil, mücadele alanı olarak görüyor. CHP için, ülkemiz için tam bir sorumluluk duygusuyla başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Görev alanımız CHP içinde demokratik birliktir. Hepinizi bu birlikteliğe davet ediyorum” dedi.
Daha sonra oy kullanma işlemine geçildi.


SEVİM PEKYÖRÜR'ÜN LİSTESİ

Yönetim kurulu;
Zeynep Öksüz, Perihan Göksu, Ümran Esen, Yasemin Evim Karaca, Fadime İlhan, Nuray Birinci, Senan Uygun, Şule Şanlı, Nadide Dilek Çağıltay, Dilek Dumanoğlu, Burcu Yazıcı, Asliye Kavas.

 

Kurultay delegeleri;
Bilge Çoker, Sevim Pekyörür, Nalan Gülenç, Türkan Çimen, Sevinç Demirli, Birgül Belek, Gülşen Kavas, Hamiyet Erarslan, Sedef Akşit, Necla Kuru, Perihan Yıldırım.

 

HÜLYA YOLCUBAL'IN LİSTESİ

Yönetim kurulu;

Şerife Albayrak, Selma Atıgan, Selvi Beyhan, Hanife Bildircin, Berna Çetin, Deniz Karamert, Elvan Karausta, Selma Köroğlu, Nihal Pakkan, Türkan Tunçer, Derya Ünal, Huriye Yılmaz.

 

Kurultay delegeleri;
Nurcan Çağlar, Suna Çınar, Perihan Evren, Özlem Günel, Sevim İslamoğlu, Canan Karabıyık, Afife Karatekin, Songül Kaya, Arzu Pehlivan, Semra Türken, Müge Gamze Tunçbilek