CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez’in programı için hazırlık yapan Kartepe Gençlik Kolları üyesi Tugay Adak (20) adlı genç, bayrak asmak için çıktığı direkten yere düşerek ağır yaralandı. CHP’liler, hastaneye akın ederek; hastanede tedavi altına alınan Tugay Adak ile ilgili bilgi almaya çalıştı.

Yaşar Sönmez’in akşamki Suadiye programı nedeniyle gençler bölgede afiş ve bayrak çalışması yapıyordu. Bu sırada, partili gençlerden Tugay Adak, bayrak asmak için çıktığı

5 metrelik direkten aşağıya düştü. 112 ekipleri kısa sürede olay yerine geldi, yaralı gence ilk müdahaleyi yaptı. Ağır yaralanan Tugay Adak, Seka Devlet Hastanesi’nin yoğdun bakım servisinde tedavi altına alındı.

CHP’LİLER HASTANEYE AKIN ETTİ

Kazayı haber alan CHP’liler hastaneye akın etti. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, CHP Kartepe İlçe Başkanı Av. Başar Değer, CHP Kartepe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Kurşunluoğlu, Kartepe eski İlçe Başkanı Bülent Sarı, Belediye Meclis Üyesi adayları Nilay Merttürk ve Musa Ejderoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu ve çok sayıda CHP’li hastaneye geldi. Tugay Adak’ın durumu hakkında bilgi alan CHP’liler aileyi de yalnız bırakmadı. Sarımeşeli Azime-Fahri Adak çiftinin iki çocuğundan büyük olan oğulları Tugay Adak'ın iç kanama ihtimaline karşı iki gün yoğun bakımda tutulacağı öğrenildi. Hasta hakkında bilgi veren Seka Devlet Hastanesi Uzman Doktor Saim Kale, Tugay Adak’ın iç kanama ihtimaline karşı yoğun bakımda tutulduğunu belirtti. Dr.Kale, “Hastamızın sağ el bileğinde kırıklar mevcut. Kafatasının sağ tarafından çatlak bulunuyor. Kafa içinde hava birikmiş ve ödem oluşmuş. Genel vücut travması oluştuğundan dolayı hastamız huzursuz ve ağrı çekiyor. Bu yüzden rahatlaması için uyutuluyor. Burun kanamasına karşı KBB Uzmanı, kırıklarına Ortopedi Uzmanı müdahale etti. İç kanaması var mı diye Genel Cerrah Uzmanı ve yoğun bakım uzmanımız tarafından sürekli takip ediliyor. Şuan konfizyon hali bulunuyor. Cerrahilik bir durum yok, ilaç tedavisi ile izliyoruz. İlk 48 saat içinde hastamızın durumu daha bir netlik kazanacak” dedi. Dr.Kale, Tugay Adak’ın dışarıdan enfeksiyon almaması için yoğun bakımda tutulduğunu söyledi.