Vatandaşlar miting alanına belirli noktalarında ki giriş noktalarından polisin yaptığı üst aramasının ardından miting meydanına giriyor.  Kurulan sahneden yayınlanan müzik eşliğinde partililerin coşkusunun arttığı gözlenirken, havanın sıcak olmasının da mitinge büyük bir katılım olmasının beklendiği bildirildi.  Partililere kırmızı beyaz ve mavi renklerde CHP bayrakları yanı sıra Türk Bayrağı dağıtıldı. Miting alanı bayraklar ve dev pankartlarla donatılarak şölen yerine çevrildi.

KIRMIZI BEYAZ MAVİ BAYRAKLAR 

Miting alanına giren vatandaşlara parti görevlileri tarafından kırmızı beyaz ve mavi renklerde CHP bayrakları yanı sıra Türk Bayrağı dağıtıldı. Miting alanı bayraklar ve dev pankartlarla donatılarak şölen yerine çevrildi. 

YABANCI MADDE GİRİŞİ YOK

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı vatandaşların üzerinde bulunan bozuk para çakmak gibi tüm yabancı maddeler toplandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI KATILDI

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneği’de mitingdeki yerini aldı. Dernek üyeleri ellerinde dövizler ve pankartlarla Atatürk Caddesi’nden miting alanına giriş yaptılar.

ŞÖLEN YERİNE ÇEVİRDİLER

Cuma Namazı’ndan sonra alanını doldura binlerce kişi miting alanını salladıkları kırmızı, mavi ve beyaz bayraklarla alanı şölen yerine çevirdiler

EKMEK ARASI KÖFTE

Mitingde görev alan polis ekipleri olay yerinde ayran ve ekmek arası köfte yiyerek karınlarını doyurdular

ESNAF BAYRAM ETTİ

Miting en çok mitin alanı çevredeki esnaflara yaradı. Özellikle lokantalar tıka basa ağzına kadar doldu.

ADAYLAR YERİNİ ALDI

CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz, Darıca Belediye Başkan Adayı Cengiz Hamşioğlu ve Dilovası Belediye Başkan Adayı Ercan Dalkılıç mitingdeki yerini aldı.