Çayırova Belediyesi ve Beyaz Ay Derneği Kocaeli Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği “Ön Yargıları Yıkıyoruz’’ paneli ve Bilal Göregen konseri belediye kültür salonunda gerçekleşti. Programa Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Kocaeli Beyazay Derneği Başkanı Furkan Eşitti ve Çayırova’da yaşayan engelli bireyler katıldı.


ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi programda konuşma gerçekleştirdi. Çiftçi'nin konuşması engelli bireyler için işaret dili ile tercüme edildi. Başkan Çiftçi konuşmasında,” Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren engelli kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızda özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek alıyoruz. Ülke yönetiminde göreve geldiği ilk günden itibaren engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kalkması adına birçok çalışmaya imza attı. Hamdolsun bizlerde yerelde bu çalışmaları yaparak birlikte yol yürütüyoruz.’’ dedi.


ÇAYIROVA BELEDİYESİ LOKOMOTİF OLUYOR
Kocaeli Beyaz Ay Derneği Başkanı Furkan Uğur Eşitti de bir konuşma gerçekleştirdi. Engelsiz bireylerle ilgili düşüncelerden oluşan anket sonuçlarını paylaşan Furkan Uğur Eşitti, toplumda halen engelli bireylere karşı önyargı olduğunu istatistiklerle anlattı. Önyargıları el birliği ile aşacaklarını ifade eden Eşitti, Çayırova Belediyesi’nin engelli bireylerle ilgili çalışmalarda lokomotif olma özelliği taşıdığını belirterek Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye teşekkür etti.


BİLAL GÖREGEN KONSERİ
Panel sonrasında sanatçı Bilal Göregen konser verdi. Yüksek enerjisi ve geniş repertuarı ile sahne alan Göregen dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. “Engelli olmak başarıya engel değildir” diyen Göregen, engelli vatandaşların diğer alanlarda olduğu gibi sanatta da başarılı olabileceğini aktararak gösterirdi.