Cinemaximum Gebze Center salonlarında bu hafta 14 film sinemaseverlerle buluştu.

Hayır -Nope

Yönetmen: Jordan Peele
Oyuncular: Keke Palmer, Daniel Kaluuya, Steven Yeun

Formatlar: 2D, 4DX, GoldClass, IMAX, Altyazılı

Özet : Jordan Peele'ın yönettiği Nope, California’nın iç kesimlerindeki tenha bir kanyonda yapılan esrarengiz ve ürpertici bir keşfi anlatıyor.

Koma - Coma

Yönetmen: Nikita Argunov
Oyuncular: Rinal Mukhametov, Lyubov Aksyonova, Anton Pampushnyy

Formatlar: 2D, Dublajlı, Altyazılı

Özet : Nikita Argunov'un yönettiği Koma, bir kaza sonrası bildiğinden çok daha garip ve farklı bir dünyada gözlerini açan bir mimarın "gerçek" dünyaya dönme çabasını anlatıyor.

 

İnn-i Cin Mişna

Yönetmen: Ekrem Düzgünoğlu
Oyuncular: Ayşegül Kaygusuz, Tolga Su, Gülcan Özbay

Formatlar: 2D, Premium Cinema

Özet : Genç yaşta işbirliği yaptığı cinler tarafından ailesiyle cezalandırılan Münire, yıllar sonra yine nefsine yenik düşüp onlarla anlaşma yapar. Bunun için kendine müdirelik yaptığı tiyatronun yeni oyuncusu Samet’i seçer. Samet ekibin yaşça en büyüğüdür ve kısa sürede herkesin güvenini toplar. Münire bu sebeple onu seçer ve ona bir kumpas hazırlar. Fakat işler istediği gibi gitmez. Hazırladığı büyü bir aksilik sonucu yarım kalmıştır. Bu Samet’e kötü huylu bir cinin musallat olması ile sonuçlanır ve işler tehlikeli bir intikam oyununa döner. Tiyatro da esrarengiz bir oyun başlar. Bu durumun önüne geçebilecek tek bir insan vardır. O da aynı tiyatroda oyuncu olan Murat’tır. Murat küçük yaşta dedesinden el alıp iyi huylular tarafından korunmaktadır. Binada kurban edilen bedenler, büyüler ve benzeri bir sürü esrarengiz olay yaşanır. Ve bu oyundan kimse sıfır zararla kurtulamaz.

 

Ooops! Sevimli Tayfa

Yönetmen: Sean McCormack, Toby Genkel
Formatlar: 2D, Dublajlı

Özet : Büyük selden sonra bir gemide yaşamaya devam eden hayvanların yiyecekleri gittikçe azalmaktadır. Yaramazlık peşinde olan Finny ve dostu Leah oyun oynadıkları sırada gemiden düşüp kendilerini hiç bilmedikleri bir adada bulurlar. Buradaki zenginlikleri görünce gemideki diğer arkadaşlarını da buraya getirmeye karar verirler. Başta her şey çok güzel görünse de bu adada kendilerini beklenmedik bir maceranın içinde bulur.

Laal Singh Chaddha

Yönetmen: Advait Chandan
Oyuncular: Aamir Khan, Naga Chaitanya Akkineni, Kareena Kapoor

Formatlar: 2D, GoldClass, Altyazılı, Tempur

Özet : Laal ve bekâr annesi arasındaki eşsiz bağ üzerine kurulmuş ve güçlü değerlerle sertleşmiş bir çocukluğu içeren hikâye, hayatın birçok zorluğunun üstesinden gelen Laal’in sevgisini, masumiyetini ve kaderini konu alıyor. Yol boyunca karşılaştığı insanların kalplerini kazanırken bize de herkesin, en olasılık dışı olan insanların bile bir hikâyesi olduğunu hatırlatıyor. Film, Hindistan civarında 100’den fazla mekanda çekilmiş. Laal Singh Chaddha’nın sevgili annesi rolünde Mona Singh rol alıyor. ‘Kahaani’ ve ‘Main Ki Karan?,’ gibi şarkıların yer aldığı Laal Singh Chaddha’nın yapımı Viacom 18 Studios, Aamir Khan ve Kiran Rao tarafından Paramount Pictures iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir.

 

Masal Şatosu: Gizemli Misafir

 

Yönetmen: Burak Kuka
Oyuncular: Ozan Varol, Ecrin Su Çoban, Gülse Göçer

Formatlar: 2D, GoldClass, Premium Cinema, Tempur

Özet : Neşe ve arkadaşları, büyük bir partinin hazırlığındadır. Onlar evi ışıl ışıl süslerken, davetsiz bir misafir kapılarını çalar. Ancak gelen çocuğu kimse tanımamaktadır. O, bir hata sonucu hafızası silinen, masal diyarından gelen bir prenstir. Masal diyarının neşesi olan prensin dünyada kaldığı her an masal diyarında mutsuzluğu hüküm sürmesine neden olur. Neşe ve arkadaşları, prensi ait olduğu yere göndermek ve masal diyarının neşesini kazanmasını sağlamak için bilmedikleri bir ortamda türlü maceralara atılır.

 Ma_Şer

Yönetmen: Uğur Kaplan
Oyuncular: Ezgi İrem Mutlu, Hazal Özbal, Doğukan Oltulu

Formatlar: 2D, Premium Cinema

Özet : Üniversite öğrencisi Hande, sosyal antropolojinin tartışma konularından biri olan, "büyü" meselesi üzerine bir tez yazacaktır. Bu tezi farklı kılan nokta ise, işi uygulamaya koyacak olmasıdır. Hande bunun için, sahaftan çaldığı antika bir büyü kitabını kullanır ve kendisine büyü yaptırmak için üç arkadaşını ikna eder. Ancak işler tahmin ettiği gibi gitmez.. Hande ve arkadaşlarını bekleyen olaylar silsilesi, onları korku dolu bir maceranın ortasına atar.

 Suikast Treni

Yönetmen: David Leitch
Oyuncular: Zazie Beetz, Brad Pitt, Sandra Bullock

Formatlar: 2D, Atmos, Dublajlı, GoldClass, MPX, Premium Cinema, ScreenX, Skybox, Starium, Altyazılı, VIP

Özet : Suikast Treni/Bullet Train’de, Brad Pitt, raydan çıkan bir dizi olayın ardından, işini barışçıl bir şekilde yapmaya kararlı, şanssız bir süikastçı olan Uğur Böceği rolünde karşımızda. Bununla beraber kaderin başka planları vardır, çünkü Uğur Böceği’nin son görevi onu dünyanın dört bir yanından ölümcül düşmanlarla – hepsi birbiriyle bağlantılı ancak çelişkili hedeflerler – dünyanın en hızlı treninde bir çarpışma rotasına soktuğundan, şimdi trenden inmenin bir yolunu bulması gerekmektedir. Filmi Deadpool 2’yi de yöneten, David Leitch yönetti. Brad Pitt, hepsi birbirine bağlantılı ancak çelişkili hedeflere sahip, çok çeşitli, eklektik suikastçıları canlandıran oyuncu kadrosunun başında geliyor. Heyecan verici hikaye günümüz modern Japonya’sında, hiç durmayan bir trende geçiyor.

 DC Süper Evciller Takımı

Yönetmen: Jared Stern, Sam Levine
Formatlar: 2D, Dublajlı, GoldClass, Premium Cinema, Sky Auditorium

Özet : “DC Süper Evciller Takımı” filminde Süper-Köpek Krypto ve Superman, aynı super güçleri paylaşan ve Metropolis’te yan yana suçla savaşan, ayrılmaz en iyi arkadaşlardır. Superman ve Adalet Birliği’nin diğer üyeleri kaçırıldığında, Krypto, barınakta yaşayan bir sokak çetesini – Ace; tazı köpek, PB; göbekli domuz, Merton; kaplumbağa ve Chip; sincap - yeni bulunan güçlerinde ustalaşarak süper kahramanları kurtarmak için kendisiyle aynı takımda yer almaya ikna etmelidir.

 Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Yönetmen: Taika Waititi
Oyuncular: Natalie Portman, Chris Pratt, Chris Hemsworth, Russell Crowe, Christian Bale

Formatlar: 2D, 3D, Dublajlı, GoldClass, Premium Cinema, Sky Auditorium, Altyazılı

Özet : Marvel Studios'tan "Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü" filminde Gök Gürültüsü Tanrısı’nın, Zeus’un (Russell Crowe) hükümdarlığını sürdürdüğü Olimpos’a doğru çıktığı zorlu yolculuğa dair yeni ipuçlarını barındıran resmi fragman paylaşıldı! Fragmanın yanı sıra yeni resmi afiş de yayınlandı. Filmde Thor (Chris Hemsworth) şimdiye kadar karşılaştığı hiçbir maceraya benzemeyen bir yolculuğa çıkıyor; iç huzur yolculuğuna. Ancak emekliliği, tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher (Christian Bale) olarak bilinen galaktik bir katil tarafından kesintiye uğruyor. Karşılaştığı bu tehditle mücadele etmek için Thor, Kral Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) ve şaşırtıcı bir şekilde çekici Mjolnir'i “Güçlü Thor” olarak kullanan eski kız arkadaşı Jane Foster'ın (Natalie Portman) yardımına başvuruyor. Birlikte, Gorr the God Butcher’ın intikamının gizemini ortaya çıkarmak ve çok geç olmadan onu durdurmak için korkunç bir kozmik maceraya atılıyorlar. Waititi'nin (“Thor: Ragnarok,” “Jojo Rabbit”) yönettiği ve Kevin Feige ve Brad Winderbaum’un yapımcılığını üstlendiği “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” 8 Temmuz 2022'de sinemalarda!

Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi

Yönetmen: Kyle Balda, Jonathan del Val, Brad Ableson
Formatlar: 2D, 3D, Dublajlı, GoldClass, Sky Auditorium

 

Özet : Despicable Me serisiyle popüler kültürde yer edinen Minyonlar'ın ikinci filmi Minions: The Rise of Gru, 70'li yıllarda tarihin en büyük kötülerinden biri olma hayali kuran genç Gru ile yolları kesişen Minyonlar'ın, kötülükleriyle nam salan Vicious 6 ekibine girmeye çalışan Gru'ya yardım etmelerini konu ediniyor. Gru, 1970’lerin ortasında dönemin modası saçları ve İspanyol paça kot pantolonlarıyla banliyöde büyümüştür. Kötü 6 olarak bilinen kötüler grubunun hayranı olarak onlara katılabilecek kadar kötü olma planları yapmıştır. Neyse ki sadık takipçileri olan ve kargaşa yaratan Minyonlar’ın desteğini alır. Kevin, Stuart, Bob ve Otto birlikte yeni bir Minyon desteği ve mutlu etme arzusuyla Gru ile birlikte ilk sığınaklarını yapmak üzere yeteneklerini kullanırlar ve ilk silahlarını da deneyimleyerek ilk görevlerini de başarıyla tamamlarlar. Kötü 6, liderleri efsane dövüşçü Wild Knuckles görevden atıldığında Gru, yeni üyeleri olmak için görüşme yapar. Fakat görüşme iyi gitmez ve hatta onları zekasıyla alt ettiğinde bir anda kendini en kötülerin ölümlü düşmanı olarak bulur. Gru kaçarken olasılık dışı bir kaynağı, Wild Knuckles'ı rehber olarak kullanır ve kötü adamların bile arkadaşlarından biraz yardıma ihtiyaç duyduğunu keşfeder.

 

Doru Macera Ormanı

Yönetmen: Arkın Aktaç
Formatlar: 2D

Özet : Alaca, ormanda kamp yapmakta olan bir hayvan sirkinin eline düşer.Sirkin sahibi Kinyas, onun sayesinde kazanacağı paraları hayal etmektedir.Doru ve diğer sürü üyeleri, Alaca’yı o sirkten bir an önce kurtarmalılardır.Fakat bu iş hiç de kolay görünmemektedir.Her şeye rağmen Doru ve Karatay, Kinyas’ı sirkte çalışmak istediklerine ikna ederek, Alaca’nın yanına sızmayı başarırlar.Ertesi gün planı uygulayan kahramanlarımız, sirkten kaçmayı başarırlar.Fakat kaçtıkları at arabasının içinde onları bekleyen bir sürpriz vardır.Bu sürpriz; bebek maymun Şöbi’dir.Doru, Karatay, Yaman ve Muhtar, ormandaki tüm tehlikelere rağmen , küçük maymunu annesine kavuşturmaya kararlıdırlar.Fakat en büyük tehlike olan Kinyas’ın, peşlerine düştüğünü henüz bilmiyorlardır.

 Kesişme: İyi ki Varsın Eren

Yönetmen: Özer Feyzioğlu
Oyuncular: Rahman Beşel, Emir Çiçek, Mutlunur Lafçı, Alayça Öztürk Gidişoğlu, İsmail Hacıoğlu

Formatlar: 2D

Özet : Ayşe Ana, Eren Bülbül’ü Maçka’da doğururken, aynı zamanda Ankara’da bir asker olan Ferhat Gedik de yeni baba olmuştu. Daha Eren’in hayata adım attığı o ilk günden Ferhat ile kaderleri kesişmeye başlamıştı bile...