AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, il icra kurulu toplantısından önce kent gündemi ve yerel seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’nin İzmit mitingini Gebze’ye almasını, ‘İstanbul’dan yardım almak için Gebze’yi seçtiler’ şeklinde değerlendirdi.
 
Cemaat-CHP ve MHP yakınlaşmasını ise Mut’a Nikahı’na benzetti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit mitinginin Gebze’ye alınmasını alaycı sözlerle yorumlayan Civelek, “İzmet’te beş bin kişiyi buldular, Gebze’de belki 6 bin olurlar” şeklinde alaycı sözlerle yorumladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Mart’ta yapacağı İzmit mitinginde AK Partililerin Perşembe Pazarı’na sığmayacağını iddia eden Civelek, Kocaeli’de hedeflerinin 13-0 olduğunu da yeniledi.
 
MUT’A NİKAHI BENZETMESİ
 
28 Şubat döneminin ardından üniversitelerde kurulan ikna odalarının artık yurtlarda ve evlerde kurulduğunu söyleyen Civelek, “Seçim sürecinde bazı ağabey ve ablalar evleri gezerek AK Parti’ye oy vermeyin, işaret edilen partiye verin diyorlar. Bizim özgürlüklere yönelik çalışmalarımızı sadece başörtüsüne gelen özgürlüğü bilenler anlamıştır. Yeni montaj ve kasetler gelecek. CHP, MHP ve paralel yapı arasında mut’a nikahı yaşandığını görüyoruz. Seçimleri itibarsızlaştırmak istiyorlar. Seçim sonuçlarına hile karıştığı iddiası ile seçimi itibarsızlaştırmak için şu anda çalışma yapıyorlar. Alacakları yenilgiyi bunla örtbas edemezler” dedi. Cemaat ile CHP arasında ki yakınlaşmayı, 15 gün önceki yazısında, Yazı İşleri Müdürü Caner Pesen Mut’a Nikahı’na benzetmişti.
 
GEBZE TERCİHİNİ ALAY KONUSU YAPTI 
 
Yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarına göre 13-0’ı yapacaklarını gördüklerini belirten Civelek, “Bizim hiçbir ilçemizde sıkıntı yok” dedi. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın AK Parti’nin miting hedefi ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen Civelek, “Ben hiç loto, şans oyunu bilmem. Bugüne kadar da oynamadım. Verdiğimiz sayıların, hedeflerimizin bir alt yapısı var. Ama görüyorum ki mitingi burada yapmama kararı aldınız. İstanbul’dan yardım almayı düşünüyorlar sanırım. Genel Başkanlarını spor salonunda 5 bin kişi ile karşıladılar. Gebze’de belki 6 bin kişiyi buluruz diye düşünüyorlar. Genel Başkanları İzmit adayını sözde desteklemeye gelmişti ama bir kere elini kaldırıp da görüntü dahi vermedi” dedi. 
 
GÜNDEMİNDE DİLOVASI VARDI
 
İl Başkanı Civelek, CHP’nin İzmit ve Dilovası’nda ittifak halinde olduklarını belirterek, “bu ittifaklar bize güç katıyor. CHP zaten İzmit ve Dilovası’nı sadece yükleniyor. Ama çabaları boşuna” dedi. Çarşamba günü Dilovası Devlet Hastanesi’nin açılışının yapılacağını belirten Civelek, bu açılışı da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yapacağını söyledi.  Civelek, “15 Mart’a Dilovası’nda saat 10.00’da körfez geçiş köprüsü töreni olacak” dedi.