AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, il yönetim kurulu toplantısından önce makamında basın mensupları ile bir araya gelerek teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrenci evleri tartışmasına değinen Civelek, kimsenin özel hayatına karışmadıklarını sadece düzenlemelerle kişilerin oturduğu yerleri İl Nüfus Müdürlüklerine bildirmesinin sağlanacağını kaydetti. Mustafa Sarıgül’ün Kocaeli ziyaretine değinen Civelek, “CHP Sarıgül’e katıldı” dedi. Karamürsel, Dilovası ve Körfez ilçe başkanlarının bu hafta belli olacağını belirten Civelek, yarın aday adaylarının Ankara’ya götürüleceğini kaydetti.

NATİF TÖRERN GÖNDERMESİ

Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal ve arkadaşlarını anarken yenilenen bir Türkiye’yi de inşa etmenin görevleri olduğunu söyleyen Civelek, “Atatürk’ü anlamak herkesi ay-yıldızlı bayrağı altında toplamak demektir. Dün sabah erkenden çelenklerimizi koyduk. Muhalefet partileri de ordaydı. Ama natif törenler yapanlar vardı. Kendini halktan saymadan kendilerince törenler yapıyorlar. Sonra da millet niye bize oy vermiyorlar diye kızıyorlar. Bu tür davranışlar onları marjinalleştiriyor. CHP’li bir milletvekili camide mevlit okutturdu. Bu Türkiye’nin gerçeğini anladığını gösteriyor. Umarın seçim yatırımı değildir” dedi.

15 KASIM DA GÖRÜLMELİ

15 Kasım’ın Seyit Rıza’nın idamının yıldönümü olduğunu hatırlatan Civelek, “Evladının yaşını büyüterek babasının gözü önünde astılar, sonra da Seyit Rıza’yı astılar. Alevilerin bu gerçeği görmeleri gerekiyor. Dersim milletvekilleri çıkıp konuşmaları gerekiyor. Seyit Rıza’nın asılışının yıl dönümünde CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan da çıkıp bir açıklama yapsın. Bakalım Dersim ile ilgili neler söyleyecek” diye konuştu.

SEVGİ’DE BULUŞALIM 1 ARALIK’TA

Sevgi’de Buluşalım etkinliğinin 1 Aralık’ta saat 15.00’te Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyleyen Mahmut Civelek, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrenci evleri tartışmasına değinen Civelek, “Kesinlikle kimsenin özel hayatına karışmak gibi bir niyet yok. Sadece bu konuda bir düzenleme yapılacak. Sadece yeni bir düzenleme yapılacak. Bir öğrenci oturduğu yeri İl Nüfus Müdürlüklerine bildirilecek. Apartlar ruhsatlandırılacak. Örgüt evleri de böylece kontrol altına alınacaktır. Hepimiz iyi çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Devlet gelecek nesli korumak zorundadır. Bir kız ve erkeğin aynı evde yaşaması bizin örf ve dinimize uygun değildir” dedi.

“CHP, SARIGÜL’E KATILDI”

CHP’nin ‘Çare Sarıgül’ diyerek Sarıgül’e katıldığını belirten Civelek, “Bazıları da buna bağlı olarak Kocaeli’de Çare Sarıgül programı yapıyor. Çaresi olsaydı, kendisine çare olurdu. Yapılan programa katılanların sayısı bizim sıradan irtibat büromuza katılanlarınkinden azdı. Kuruçeşme’deki coşku bambaşkaydı. Ufacık kalabalıklarla ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Kimse İzmit’teki sonucu değiştirmez” diye görüş belirtti.

“TATLI TATLI ATIŞIYORUZ”

Yalçın Kuşkan’ın 13-0’ı Spor Toto olarak değerlendirmesine değinen Civelek, “Ben hiç şans oyunu oynamadım. Şu anda saten 13-0 bu bir gerçek. Sizin için ise ancak hayaldir. Şansınız olmadığını kendiniz söylüyorsunuz” dedi. Aydın Ünlü’nün kendisine siyasi mevta demesine değinen Civelek, “13-0 her şeyi ortaya koyuyor. Kimin mevta olduğunu görüyoruz. Bunlar tatlı atışmalar. Ama biz yan yana gelince hiç böyle sohbetler olmuyor” dedi.

Dilovası, Körfez ve Karamürsel teşkilatları ile önceki günü koordinatör milletvekili Temel Coşkun ile görüştüklerini ifade eden Civelek, “Çarşamba günü üç ilçenin aday adaylarını Ankara’ya götüreceğiz. Bu hafta ilçe başkanlarımızı belirleyeceğiz. Yeni ilçe başkanlarımız 30 kişilik yönetim kurullarını oluşturup çalışmalarını yapacaklar” şeklinde açıklama yaptı.

Partinin üye sayısını yeniden açıklayan Civelek, 227 bin 329 olduğunu kaydetti. Üye ziyareti çalışmalarının aynı hızı ile devam ettiğini ifade eden Civelek, il genelindeki seçmenin yüzde 19’unun partilerine üye olduğunu, Türkiye genelinde ise üye sıralamasında 19’uncu sırada olduklarını kaydetti. Üçüncü SKM Şurasının pazar günü yapacaklarını söyleyen Civelek, bu toplantıda SKM’lerin çalışmaları ile ilgili net bilgi vereceklerini kaydetti.