“Her Bin Ton Bir Ağaç” projesini hayata geçiren Çolakoğlu Metalurji proje kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Çolakoğlu Metalurji, Türk çelik sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olarak, çevreye, topluma ve tüm paydaşlara karşı sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla doğayı koruma çalışmalarını sürdürüyor. Çolakoğlu Metalurji, "Her Bin Ton Bir Ağaç" projesini başlatarak, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Kocaeli Bölgesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle toplam 3 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirdi. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda sürekli çalışan Çolakoğlu Metalurji, karbon ayak izini azaltmaya büyük bir önem vermeye devam ediyor.


Etkinlik kapsamında konuşan ve “İnsanı, toplumu ve çevreyi odağımıza alarak her adımımızla dünyanın geleceği için yatırım yapmaya devam edeceğiz” diyen Çolakoğlu Metalurji İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Kazım Selim Özkan sözlerine şöyle devam etti:

“Çolakoğlu Metalurji olarak, gerçekleştirdiğimiz çelik üretimine denk gelecek şekilde her bin ton üretimimiz için bir ağaç dikecek şekilde projemizi kurguladık. Yaklaşık 3,5 milyon tonluk üretimimiz için bu yıl 3 bin 500 ağaç dikmiş olacağız. “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” projesi kapsamında 100. Yıl Cumhuriyet Ormanlarının bir parçası olmaktan da gurur duyuyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için iklim değişikliğiyle mücadele, kritik bir öneme sahip. Çevremize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için karbon emisyonlarını telafi etmeyi ve doğaya katkı sağlamayı hedefliyoruz. Üretim süreçlerinde yaptığımız iyileştirmeler, yenilenebilir enerji yatırımları ve ton başına CO2 emisyon değerlerinin azaltılması hedefine somut katkıda bulunuyoruz. “Her Bin Ton Bir Ağaç” projesi ile geleceğe daha yeşil bir miras bırakmak için önemli bir proje gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz her bin ton çelik için bir ağaç dikmeye devam edeceğiz. Gebze Orman Bölge Müdürlüğümüz desteğiyle dahil olduğumuz bu etkinliğin, yıllar içinde oluşacak Çolakoğlu Metalurji Ormanı’nın ilk adımı olduğuna inanıyorum" dedi.