Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda ilk olarak Başiskele Belediyesi ek ödenek teklifi ve ayrıca Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Darıca Belediyesine ait Ek Ödenek ile ilgili teklif görüşüldü. Oy çokluğu ile gündem maddeleri kabul edildi. İkinci olarak; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, “ Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için “Fizibilite Raporunun ve Uygulama Projelerinin Hazırlanması ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Kararı Alınması Hizmeti İşi” ihalesinin yapılabilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

KESİN OLARAK KANDIRA’YA MI YAPILACAK?

CHP’li Engin Taşdemir konu ile ilgili olarak: “ek ödemeler ile ilgili olarak yeterli süre tanınmadığı için şerh koyduk. Bertaraf tesisi ile ilgili olarak bir fizibilite raporu aranacak sanırım. Çöp Bertaraf tesisi kesin olarak Kandıra’da mı yapılacak? Yer değişecek mi kesin olarak Kandıra’da mı yapılacak?”dedi.

ÇED RAPORU HER YER İÇİN LAZIM

Genel Sekreter Balamir Gündoğdu konuya ilişkin olarak: “Valilikten çevre kurulu kararı alındı. ÇED süreci için danışmanlık hizmeti almak zorundayız, meclisin onayı lazım. “ ifadelerini kullandı. Son olarak meclis başkan vekili Zinnur Büyükgöz: “ÇED raporu sonucunda olumsuzluk çıkarsa değişme ihtimali gündeme gelir. Nerede yaparsanız yapın ÇED raporu orası için hazırlanacak. Yaptırmadan bir yere doğru veya yanlış demek doğru olmaz. “ şeklinde konuştu.