CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir'de geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından isim vermeden ''Dilovası'nda ballı kaymaklı işleri kim alıyor?'' sorusu ile bir açıklama yaptı. CHP’li Aydemir’in açıklamasıyla ilgili AK Parti’li Meclis üyesi Burhan Turgut da kendisi hakkında yaptığı açıklamalara karşın yazılı bir basın açıklamada bulundu.

Bir siyasetçiye yakışmayacak üsluplar ile dolu Burhan Turgut'un açıklaması sonrası kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı..

Dilovası’nda gerilim artınca devreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Doğu ve Güneydoğu illerinden sorumlu danışmanı Cuma Karavar girdi.

Cuma Karavar, doğulu vatandaşlar üzerinde oldukça etkili ve sevilen biri olarak ilçenin kanaat önderleri ve diğer siyasi parti ilçe başkanlarını bir araya getirerek gerilimi sona ermesini sağladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Cuma Karavar bir konuşma yaparak tarafları uzlaştırdılar. Oldukça dostane bir şekilde yenilen yemekte, CHP İlçe Başkanı Kerem Aydemir, AK Parti ilçe başkanı Osman Akbulut, HDP İlçe Başkanı Kadir Demir, MHP İlçe Başkanı Ali Osman Ayaz ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Erkan Bilikli de hazır bulundular.

Tüm siyasilere örnek olması gereken bir fotoğraf verdiler.

İYİ Parti Dilovası ilçe başkanı Emin Yılmaz'ın toplantıda olmaması dikkatleri üzerine çekti..