AK Parti Kocaeli'de gözler Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi (İnterteks)’nde saat 12.00’de gerçekleşecek Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kongrede tek aday AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş. İlimize son olarak 20 Mart 2019 tarihinde yerel seçim çalışmaları kapsamında gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partilileriyle yeniden buluşmuş olacak. Kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında çok sayıda bakan ve genel başkan yardımcısı da bekleniyor.

Kongrede; İzmit, Kandıra, Kartepe, Derince, Körfez, Gölcük, Karamürsel, Başiskele, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçe kongrelerinde seçilen delegeler ve tüzük gereği olan doğal delegeler olmak üzere 604 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre sonucunda 30 büyük kongre delegesi, 50 kişilik il yönetim kurulu, 25 kişilik yedek il yönetim kurulu ve 5+5 kişilik disiplin kurulu üyesi belirlenecek.

KOCAELİ TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programının elvermesi halinde kongrenin ardından Kocaeli Kongre Merkezi’ne geçecek ve burada toplu açılış töreni gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilimizde en son 10 Haziran 2018’de toplu açılış töreni yapıldı. 2 yıla aşkın sürede kamu ve belediyeler tarafından yapılan ve tamamlanan projelerin açılışı pazar günü Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Henüz saati netleşmeyen programın Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacağı kesinleşti. Ancak olası bir program değişikliğinde toplu açılış ertelenecek.

KOCAELİ TOPLU TAŞIMA GÜZERGAHI DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’ye gelişi nedeniyle otobüslerin geçtiği güzergâhlarda geçici değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize gelmesi nedeniyle otobüs güzergahları değişti. Salim Dervişoğlu Bulvarı’nı kullanan Yuvacık, Kullar, Başiskele, Gölcük, Karamürsel otobüsleri yarın D-100 Karayolu güzergahını kullanacaklar.

KOCAELİ'DE AÇILIŞI YAPILACAK YERLER

Toplu açılışta GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Kocaeli Kongre Merkezi, Darıca Millet Bahçesi, Dilovası Olimpik Yüzme Havuzu gibi büyük projelerin yer aldığı 1 milyar 150 milyonluk yatırımlar, kamu kurumları tarafından yapılan okullar, Şehir Hastanesi Bağlantı Yolu, Otogar Kavşağı, Kocaeli Stadı dahil büyük projeler açılacak. Açılış töreni koronavirüs önlemleri nedeniyle halka açık olmayacak. Ayrıca 14.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleşecek olan GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 1 milyar 190 milyon liralık yatırım bedeline sahip 6 tesisin açılışı da yapılacak