14 - 28 Mayıs'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde önceki yıllara göre bariz bir şekilde oy kaybı yaşadığı görülen AK Parti'de yerel seçim yol haritası çalışmaları başladı.

İktidar partisi, MHP'yle birlikte özellikle Darıca'da büyük oy kaybı yaşadı.

Bu kapsamda AK Parti'de MHP ile iş birliği görüşmelerini yürütecek heyetlerin belirlendiği bu dönemde cumhurbaşkanlığı seçiminde Yeniden Refah Partisinde destek gören cumhur ittifakının, Darıca siyasetinde sıcak gelişme yaşandı.

AK Partili eski meclis üyesi Ferhat Yılmaz, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi saflarına katılarak Darıca Belediye Başkan aday adayı oldu.

2023 genel seçimlerde Kocaeli'de bir milletvekilini çıkarmayı başaran Yeniden Refah Partisi Darıca'da 6 bin 893 oy almıştı.

FERHAT YILMAZ KİMDİR?

1988 Sinop doğumlu olan Ferhat Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası. Lise mezunu olan Yılmaz, sahibi olduğu STY Metal’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

AK Parti’de çeşitli kademelerde görev alan Yılmaz, geçtiğimiz dönem Darıca’da belediye meclis üyeliği yaptı. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde, Kocaeli Milletvekili aday adayı olan Ferhat Yılmaz, Darıca Türkelispor’un Kulüp Başkanlığını yapıyor.