Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Uluçınar Vergi Dairesi Müdürlüğü . Listede çok sayıda vergi borcu olan kişi ve kurum yer aldı. Yayınlanan listede Darıca Belediyesi’nin bulunması dikkat çekti. 

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Uluçınar Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ödeme emir listesi yayınladı. Yayınlanan listeye göre, Darıca Belediyesi 17 bin 931 lira 72 kuruş vergi borcunu ödememiş. Darıca Belediyesi’nin 17 bin lira borcunu neden ödeyemediği ise merak konusu oldu. 

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Uluçınar Vergi Dairesi Müdürlüğü yaptığı duyuruda ''Unvanları, Adı -Soyadları ve Vergi Numaraları yazılan mükellefler adına dairemizce düzenlenen Ödeme Emirleri, 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 99. maddesince posta ile bilinen en son adreslerine gönderilmiş, ayrıca Vergi Dairesi Kanalı ile araştırılmalarına rağmen adreslerinde bulunamadıklarından 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 103 ve 104. maddeleri gereğince tebliğ yapılması zarureti doğmuştur.

5035 sayılı kanunun 1. maddesi ile değişik 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 103.104. maddeleri gereğince iş bu ilan aynı kanunun 105. maddesine göre adı geçen mükelleflerin ilan tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde dairemize bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri veya taahhütlü mektup veya telgraflı adreslerini bildirmeleri halinde kendilerine kayıtlı resmi tebliğ yapılacağı, aksi halde aynı kanunun 106. maddesinde bu cetvelin ilan tarihinin takip eden 1 (bir) ayın sonunda tebliğin yapılmış sayılacağı hususu ilan olunur'' ifadelerinde bulundu.