Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Merve Kuran Kursunun açılışı’nı yaptıktan sonra Gebze Kahve Diyarı Açılışı ve Darıca’da Komagene Çiğköftecisinin açılışına katılarak işletme sahiplerini mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.
 
İlk olarak Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Merve Kuran Kursunun Açılışına katılan Karabacak, İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın katılımıyla gerçekleştirdiler.  Açılış konuşmaların da Kuran-ı Kerim’in dinimizdeki ve hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine konuşmaları yapılırken,Başkan Karabacak’ta , e”ğitimde Darıca Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Karabacak daha sonrasında Gebze’de açılan Kahve Diyarının açılış törenine katıldı. Törene Katılan Kocaeli Millet Vekilleri İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve çok sayıda katılımcı ile birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Karabacak son olarak Darıca’da Komagene Çiğköftecisi’nin açılışını gerçekleştirdi.