Bir kuyumcu yüzlerce kişiyi dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı. Yüzlerce vatandaş parasını isterken kuyumcu ise ortada yok. Kuyumcu dükkanı açık ancak içerisinde bir tane bile altın yok

KUYUMCU DOLANDIRICILIĞI

Darıca’daki bir kuyumcu yüzlerce vatandaşı dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı. ATV’nin haberine göre; Yıllardır aynı mahallede kuyumculuk yapan işyeri sahibi, vatandaşların ikna ederek bugüne kadar 4 milyon TL değerinde altın ve para aldı. Kimi vatandaşlar emeklilik parasını, kimisi ise ev alacağı parayı kuyumcuya verdi. Altınlarının ya da paralarının değerlendirilmesini isteyen vatandaş, geri istediğinde ise oyalanmaya başladı.

 

KUYUMCU AÇILIYOR AMA ALTIN YOK

Aylardır kuyumcudan paraları ya da altınlarını isteyen vatandaşa “Bugün git yarın gel, önümüzdeki ay gel” diyen kuyumcu aylar önce ise sırra kadem bastı. Her gün kuyumcu dükkanının önüne gelen vatandaşlar ise kendilerine muhatap bulamadı. Kuyumcu dükkanı her gün açılırken, içerisinde ise bir tane bile altın yok. Mağdur olan vatandaşlar ise kuyumcunun çok sayıda binası olduğunu satın borçlarını ödemesini istedi. Kuyumcu dükkanının neden her gün açıldığı bilinmezken, kuyumcu ise hala ortalarda yok.