Darıca’da yapılacak olan Termal Grup Projesi ile alakalı kamunun 626 Milyon 400 Bin TL zarara uğratılmasını ortaya çıkaran Darıca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu’nun tepkisinin ardından CHP Grup Başkan Vekili Özcan Sarıtoprak belediyenin 400 bin TL kamu zararına uğratıldığını söylemişti. Bu olayların ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık daha sonra CHP Darıca İlçe Örgütü’nün konuyla yalan broşürler dağıttığını söyleyerek ağır bir açıklama yaptı.

“GİZLİ ŞEKİLDE BROŞÜR BASTIRIP DAĞITTILAR”

Başkan Bıyık’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yalan üretme merkezi gibi çalışan CHP zihniyeti, kendi yalanlarına vatandaşlarımızı da alet etmeye çalışıyor. Termal Grup’a hisse satışını tüm yönleriyle şeffaf bir şekilde basın toplantısında ve canlı yayında da anlatmamıza rağmen gizli bir şekilde broşür bastırıp Darıca halkına dağıtanları vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz.

 

“BİRBİRİNİ RÜŞVET ALMAKLA SUÇLARKEN…”

FETÖ taktikleriyle milletimizin kafasında acaba bir soru işareti oluşturur muyuz diye kirli planlar yapanlar her zaman olduğu gibi yine gereken dersi pazar günü sandıkta alacaktır. Biz bu asılsız ve iğrenç iddiaları ortaya atanlar gibi rüşvet pazarlığına girmedik. Kendi belediye başkan adayınız ve ilçe başkanınız birbirini rüşvet almakla suçlarken ve parti disiplin kurulunuz soruşturma başlatıp ceza verirken bizler Darıca halkına nasıl daha iyi hizmet üretebiliriz diye çalıştık.

 

“BELEDİYE KASASINA AKTARDIK”

Altını çizerek bir kez daha yineliyoruz ki arsa ve parsel satışımız olmamıştır. Tam aksine hisse üreterek belediyemize kaynak oluşturduk. Bunu da sizler gibi rüşvetle kendi cebimize değil 230 bin Darıcalı’nın adına belediyemizin kasasına aktardık. Allah’a çok şükür ki alnımız da vicdanımız da Ak. Çamur at izi kalsın anlayışıyla ürettiğiniz kendi yalanlarınıza ancak yine kendiniz inanırsınız.

 

“KOMİK DURUMA DÜŞÜYORLAR”

O attığınız çamurlar bize yapışmaz. Çünkü bizim sizler gibi rüşvetle, kirli pazarlıklarla işimiz olmaz. Bizi hırsızlıkla, çalmakla, rüşvetle suçlayamayanlar ancak arsa sattınız, belediyeyi zarara uğrattınız diyerek komik bir duruma düşüyorlar. Evet, siz de biliyorsunuz ki bizim o taraflarda bezimiz olmaz. Bu konuda hukuki süreci de başlattık.

 

“SAHADA VE SANDIKTA KAYBEDECEĞİNİ GÖREN ZİHNİYET”

Kişi kendinden bilir işi derler. Sizinki de o hesap. Herkesi kendiniz gibi düşünerek milletimizin karşısına türlü yalanlarla çıkmanız da kaybetmenizi engelleyemeyecek. Sahada ve sandıkta kaybedeceğini gören malum zihniyetin tüm karalamalarına, tüm iftiralarına rağmen aziz milletimiz sandıkta en güzel cevabı verecektir. Çünkü en iyi hakem millettir. Terör örgütleriyle işbirliği yapanlara, iç ve dış mihraklarla kapalı kapılar ardından pazarlık masasına oturanlara, ne kadar hain, fitneci varsa hepsiyle kol kola girenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız.”

 

“AKP’Lİ HOCAOĞLU’NA RAĞMEN KONUYU TELAŞLA KAPATAN…”

Başkan Bıyık’ın bu açıklamasına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’tan şu sözlerle cevap geldi: “Darıca Belediye başkanı Sn; Muzaffer BIYIK yapmış olduğu basın açıklaması ile adeta Cambaza bak oyunu oynamıştır. Darıca Belediyesinin AKP’li meclis üyesi Ahmet Hakan HOCAOĞLU’ nun meclis gündemine taşıdığı bilgiler doğrultusunda haberdar olduğumuz, meclis yanını sessini kapatan meclis üyesinin önergesini okumayan Ahmet beyin bütün ısrarlarına rağmen konuyu telaşla kapan siz değil misiniz?

 

“HUKUK MÜCADELEMİZ GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Konuyla alakalı kendi meclis üyelerinin dahi bilgisi olmadan encümen kararı ile yaptığınız hisse satışlarının rayiç bedellerinin çok altında olmasını nedeniyle oluşturduğunuz kamu zararının önlenmesi için başlattığımız hukuk mücadelemizden duyduğunuz öfkeyi ve talaşınızı çok iyi anlamaktayız. Termal Grup arazisine yapılmak istenilen 41 katlı yapılaşmaya karşı vermiş olduğumuz mücadelemiz sonunda buradaki yapılaşmanın 12 kata kadar düşürülmüş olması bizim hukuk mücadelemizin sonunda gerçekleşmiştir. Bu davanın haklı tarafı biziz Darıca’ya ihanet eden sizler ve sizin işbirlikçilerinizle sonu kadar mücadele edeceğiz.

 

“YALAN VE İFTİRA MAKİNASI”

Adeta arazi komisyoncusu gibi davranmaktan vazgeçip rant hırsınızdan kurtulun, Bayramoğlu’ndaki 26 Dönüm arazide yaptıklarınızı, Termal Grup projesinde yaptığınız ihaneti ve aynı bölgedeki Sanayi kuruluşunun sadece bir ruhsat alıp bütün bir arazide ruhsatsız çalışmalarına nasıl göz yumduğunuzu çok iyi biliyoruz. Yalan ve iftira makinasına dönüşmüş ağzınızla bizi FETÖ ile suçlayarak bizi terör örgütleriyle yan yana gösterme çabalarınızın, bütün telaşlarınızın kaybetme korkusundan olduğunu en iyi siz biliyorsunuz FETÖ terör örgütüyle birlikte yapmış olduğunuz ihanetinizi unutmadık.

 

“ÜLKEYİ SİZLERE RAĞMEN TESİS EDECEĞİZ”

Sizin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, dilinizden milletçe bıktık. Cumhuriyetimizin ikinci Yüzyılında Sevgilinin, barışın, birlikteliğinin gücünü hissedeceğimiz, tüm yurttaşlarının varlık ve mutluluk içinde yaşayacağı bir ülkeyi sizlere rağmen tesis edeceğiz. Size tavsiyem geriye kalan görev sürenizde Belediye başkanı olarak hizmet etmeniz, halkın yararına çalışarak kişiye özel arazi rantlarından uzak, encümen kararlarıyla oldu bitti ye getirmek yerine meclis kararlarıyla hareket etmenizi öneririm.“