Spora ve sporcuya önem veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın seçim vaatlerinden biri olan ve kısa bir süre önce tamamlanarak bölgedeki amatör spor kulüpleri ile sporcuların hizmetine açılan Nenehatun Amatör Spor Kompleksi, sunduğu imkanlarla gençlere daha modern şartlarda spor yapabilme imkanı sunuyor. Darıca’nın spor kenti olması yolunda atılan en önemli adımlardan biri olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi işbirliğinde ilçeye kazandırılan Nenehatun Amatör Spor Kompleksi, gençlere kapılarını açtı. Trafik kazasında hayatını kaybeden Milli Futbolcu Ahmet Çalık’ın adının verildiği Nenehatun Amatör Spor Kompleksi, gençlere Avrupa standartlarında antrenman ve maç yapma fırsatı sunuyor.

BIYIK: “BİR HAYALİ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da zaman zaman antrenman ve maç yapan takımları ziyaret ederek sohbet edip başarılar diliyor. Darıca Türkelispor A Takımı’nın sezon açılışı ile Darıca Kültür Martıspor ve Darıca Birlikspor alt yaş gruplarının antrenmanlarını izleyen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bir hayali hep birlikte gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu söyledi. Söz verdiği bir projeyi daha bitirmenin gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Burası atıl ve ilçemize yakışmayan bir vaziyetteydi. Çok şükürler olsun ki bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte gençlere verdiğimiz bir sözü daha yerine getirdik. İlçemize yakışan modern bir spor kompleksini tamamlayarak hizmete açtık. Şimdi burada gençlerin bu güzel ortamda spor yaptıklarını görmek inanın her şeye değer. Gençlerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Gerek sahası gerekse de soyunma odaları ve tesisleriyle birlikte Nenehatun Ahmet Çalık Amatör Spor Kompleksi, Türkiye ve dünyadaki standartlarda gençlere spor yapma imkanı sunuyor. İnanıyorum ki geleceğin yıldız futbolcuları ilçemizdeki bu güzel tesisten yetişecek. Gençlere, amatör spor kulüplerimize ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. Başkan Muzaffer Bıyık’a ziyarette AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ile kulüp temsilcileri de eşlik etti.

FİFA STANDARTLARINDA SAHALAR YAPILDI

Spor kompleksi hakkında bilgiler de veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi ile birlikte tamamlanan Nenehatun Ahmet Çalık Amatör Spor Kompleksi’ne 60x90 ve 45x90 ebatlarında iki futbol sahası inşa edildi. FİFA standartlarına uygun hale getirilen iki sahanın dışında tribünleri yenilenen spor kompleksinde ayrıca amatör spor kulüpleri için takım odaları, hakem odası, soyunma odaları, spor salonu gibi ince ayrıntılar da düşünüldü. Gençlerimizin daha iyi şartlarda spor yaptıklarını görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. Kulüp yetkilileri ve gençler de desteğinden ve ilçeye kazandırılan tesisten dolayı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ettiler.