Türkiye’yi 20 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012’de koltuğunu devrettiği öğrenciye söylediği, “Kalkmamak üzere oturma” ifadeleri yeniden gündem oldu.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, 23 Nisan 2012’de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu bıraktığı öğrenciye, “Kalkmamak üzere oturma, çünkü bugüne kadar kalkmamak üzere oturanlar bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Biz öyle yapmayalım, devamlı hücre tazelemesi olsun. Belli bir süre biz oturuyorsak, belli bir süre de daha farklı arkadaşlarımız gelsinler, buralarda otursunlar, farklı bir havayı teneffüs ettirme fırsatımız olsun” tavsiyesinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın 20 yıllık döneminin üzerine 5 yıl daha iktidarda kalmak istemesi sonrası 2012’deki sözleri Saadet Partisi Dilovası Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yasin ile tekrar gündeme geldi.

Başkan Yasin paylaştığı videoda ''Dikkat izlediğiniz bu videodaki tüm karakterler ve olayların gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi vardır'' ifadesinde bulunduğu paylaşımda ''Unutma bir oyla değişir o oy senin oyun hep birlikte sandıklara gidiyoruz zaman değişim zamanı'' dediği paylaşımda 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istedi..

İşte o video;