15 Temmuz sonrasında Gebze Kent Meydanında başlayan Demokrasi Nöbeti toplantıları, Gebze'ye hareket getirdi. İnsanlar, ailece evlerinden çıkıyor, dolaşıyorlar. Çarşıda pek çok dükkan artık daha geç vakit kapanıyor.

Alışveriş oluyor. Gebze esnafı, 15 Temmuz sonrasındaki dönemde Gebze'nin gece hareketliliğinden memnun. İşlerin biraz kıpırdadığını, geçen aya göre bu ay ticaretin daha hareketli olduğunu söylüyorlar.

TÜRK BAYRAĞI SATIŞINDA REKOR

Darbe girişimi sonrası halkın milli birlik ve beraberlik duyguları içinde hareket etmesi ve darbe girişimine karşı protesto gösterileri yapmaları, Türk bayrağı satışlarının rekor düzeye ulaşmasına neden oldu.

15 Temmuz’da yaşananları protesto etmek isteyen vatandaş, evlerini ve arabalarını Türk bayraklarıyla donattı. Halk Türk bayraklarıyla coşkulu bir şekilde sokaklara döküldü.

Tüm işyerleri, kamu kuruluşları, belediye binaları, sokaklar, meydanlar Türk bayraklarıyla donatıldı. Hal böyle olunca bayrak üretimi yapan firmalar 7 gün 24 saat çalışarak bayrak taleplerini karşılamaya çalışıyor.

Gebze'de bayrak satışı yapan Özkan Özan, yaşanan üzücü olaylardan sonra, bayrak taleplerinin çok arttığını ve siparişleri yetiştirmek için kesintisiz üretim yaptıklarını, yine de talepleri karşılayamadıklarını söyledi “Keşke bu olaylar olmasaydı da ben bu kadar satış yapmasaydım” diye konuştu.

Türkiye’de vatandaşların, darbe girişimine karşı sürdürdükleri eylemler devam ediyor. Türk bayraklarıyla donatılmış meydanları dolduran vatandaşlar, bir süre daha Türk bayrağına olan talebin devam edeceğini gösteriyor.