Bölgemizde 2009 senesinden itibaren Dağdeviren Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Demokrat Gebze, kamuoyuna tarafımız başbakanımızın tabiriyle ''paralel yapı'' dedi.

Demokrat Gebze gazetesi kendilerine ait internet sitesinde şu sözlere yer verdi.''Millet olarak yaşadığımız keskin çizgilerde her daim dik duruş gösteren ve bunun bedelini de sonuna kadar ödeyen Demokrat Gebze Gazetesi’nin 17 Aralık süreci sonrasında gelişen olaylara bir bakış açısı, süreçle ilgili görüşü de vardır.

Demokrat Gebze’nin geçtiğimiz seçimlerde ülke istikrarı için yaptığı çalışmalar, demokratikleşme atılımları için referandumda ortaya koyduğu dik duruş iktidar dışında kalan yüzde 50’yi çok defa rahatsız etmiştir. Ama biz her zaman ülkemiz için doğru bildiklerimizi söylemeyi ihmal etmedik.

Evet biliyoruz bu ülkede doğruları söylemenin bir bedeli var. Dün iktidar dışındaki yüzde 50 ‘yandaş’ yaftasını yapıştırırken bugün ‘karşı taraf’ diye bir cephe açanlar bizi de bu cepheye koyup ‘paralel’ yapılanmayla suçluyor.

Bizde bu başyazı ile kafalarda oluşan soru işaretlerini mümkün olduğu ölçüde silmeye çalışmak istiyoruz. Bu yazdıklarımız tamamen Demokrat Gebze Gazetesi’nin kurumsal görüşür ve sadece kendini bağlar. Bu gazetenin sahibi de Dağdeviren Medya’dır. Bu gazetenin yasal, gayrı yasal veya gizli hiçbir ortağı yoktur. Hiçbir kurum ve siyasetçiyle bağlantısı yoktur.  Bu böyle biline…

Gelelim konumuza. 17 Aralık sonrası gazetemize mail-faks, telefon ve bizzat ulaşan okuyucularımız bazı sorular iletiyor.

Demokrat Gebze’nin duruşunu aslında bilen biliyor. Birileri iktidar organlarına yaranmak için çok defa Ankara’ya bizim ‘paralel yapı’olduğumuzu anlatan, hatta Zaman Gazetesi ile aynı çizgide olduğumuzu belirten yazılar gönderdi. Bu konuyla ilgili basın açıklaması da yapıldı.

Zaman Gazetesi gibi yıllardır ülkemize hizmet eden bir gazeteyle aynı çizgide anılmak bizim için onur ve şereftir. Dünyanın 160 ülkesinde okul açarak Türk bayrağını dalgalandıran gönül erleriyle anılmak bizim için onurların en büyüğüdür.

Dün yere göğe sığdırılamayan Zaman Gazetesi bugün eleştirilerin odağı oldu. Belli odaklardan talimat alanlar Zaman Gazetesi aboneliklerini iptal ediyor. Evimize rızık götürdüğümüz 38 yıllık Demokrat Gebze Gazetesi’nin,  batması, tükenmesi hatta yok olması pahasına bile Zaman Gazetesi’ne sahip çıkacağız. Gerekirse kendi gazetemize bile yapmadığımızı yapıp kapı kapı gezerek Zaman Gazetesi abonesi yapacağız.

Bank Asya’ya yapılan batırma kampanyasını kınıyoruz. Kınadığımız gibi tüm okuyucularımızı da Bank Asya’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bank Asya hedefe konduğu günden itibaren bu kurum, tüm hücreleriyle meseleye sahip çıkmıştır.

Gözü yaşlı, gönlü hüzünlü Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin duasına Demokrat Gebze Gazetesi olarak ‘AMİN’ diyoruz. Hayatının her anında çile ve gam çeken Hocaefendi’ye yapılan ve artık kurumsal hale gelen saldırılar karşısında en derinden yaralanıyoruz. Gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği, nefesimizin tükendiği ana kadar Hocaefendi’nin düşüncelerine sahip çıkacak, “Rabbim onu başımızdan eksik etmesin” diye dualar edeceğiz.

Hizmet hareketinin bu ülkeye asla ihanet etmeyeceğini biliyoruz.

Hizmet’e gönül veren altın neslin dünyalık anlamında hiçbir beklentisi olmadığını da biliyoruz.

Evet, önemli olan sütten çıkmış AK kaşık olmak değil; önemli olan sütten çıkan kaşığın sütü hala temiz bırakması. Her kaşık sütten çıkınca AK olur. Önemli olan sütü nasıl bıraktığınız. Bu hizmet hareketi süt gibi temiz, AK kaşık gibi de geçtiği her yeri tertemiz bırakır.

Tarih Hizmet’e gönül verenleri kahramanlıklarıyla yazmaya devam ediyor. Yanlış anlaşılmamak için önemle belirtmekte fayda var. Kendimizi bu davanın bir yerine koymuyoruz. Keşke bu davanın önemli yerlerinde hizmet edecek kadar kapasiteli ve büyük olsak. Ama şunu da belirtelim ki; bu kutsi davayı ve bu davanın hizmet erlerini sevmek, onlara değer vermek bile bizim için bir şereftir.'' dedi.