Geçtiğimiz aylarda İzmit Sekapark ile İstanbul Haliç arasında seferlere başlayan 22 dakika da İzmit’ten İstanbul’a ulaşan Seabird firmasına ait deniz uçağı her gün düzenli olarak seferlerini sürdürüyor.

Kubilay Kırman başkanlığındaki Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği(KOSİAD) yöneticileri Seabird Havayolları’nın başlattığı deniz uçağı seferlerini desteklemek amacıyla sabah Sekapark’tan Haliç’e uçtular. Şehrin marka değerini yükseltmek için her türlü aktiviteye destek verdiklerini belirten Kırman, “Kentimizin Pişmaniyesi ile sanayisi ile tanınması yetmez. Başta İstanbul olmak üzere diğer kentlerden insan çekip, şehrimizde para harcamasını sağlamalıyız. Cengiz Topel Havaalanı, Deniz Uçağı ve Hızlı Tren seferleri şehrimize marka değeri katacaktır” dedi. KOSİAD Başkanı Kırman, üyelerinin, destek amacıyla ferdi olarak ta İstanbul’a giderken deniz uçağını kullanmalarını sağlayacağını söyledi.

KOSİAD Denetim Kurul üyesi Sami Pekdemir’in ev sahipliğindeki deniz uçağı ile İstanbul Haliç uçuşuna KOSİAD Başkanı Kubilay Kırman, Başkan Yardımcısı Fuat Biçici, Genel Sekreter Melih Paşmakçı, Sayman Ömer Yavuz, Yönetim Kurulu üyeleri Yücehan Öztüre, Yavuz Ulugün, Yaşar Can, Danışma Kurulu üyeleri Kaan Kobakoğlu, ve Nazmi Ertuğral, Denetim Kurul üyeleri Nezih Erdem(İstanbul’dan katıldı), Sami Pekdemir, Şerif Ünan, Hasan Tahsin Tuğrul, önceki dönem yöneticileri Mustafa Kaya, Mehmet Aysel, Hüseyin Gülaçtı ve Erkan Karacan.