İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi tarafından verilen eğitimlerde öğrencilerin deprem konusunda bilinçlenmesi hedefleniyor.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ SEVİNDİRDİ

Doğal afet bilinçlendirme eğitimleri kapsamında Şehit Ümit Balkan, Sinan Dereli ve Yarbay Refik Cesur Okullarında 495 öğrenciye verilen eğitimde öğrencilerin ilgisi yetkilileri sevindirdi.

Zemin Araştırma Biriminden jeofizik mühendisi Faruk Küçük, jeoloji mühendisi Ayşegül Kural Ağdaş ve jeofizik mühendisi Sait Yaşar tarafından verilen eğitimde ülkemizin deprem kuşağında yer aldığı belirtilerek” Deprem değil  bilinçsizlik, tedbirsizlik öldürür. Ev ve işyerlerini deprem yönetmeliğine uygun olarak yaparsak fazla endişelenmeye gerek kalmaz. Bu gün Japonya da her gün deprem oluyor. Bütün hayatları depreme göre olduğu için can ve mal kayıpları  yok denecek kadar azdır. Bizler de 17 Ağustos depremindeki acıları bir daha yaşamak istemiyorsak binalarımızı tekniğine uygun  yapmalıyız. Zemine uygun yapılar yapılması  can ve mal kayıplarını en aza indirecektir. Deprem sırasında soğukkanlı şekilde bulunduğumuz mekanları terk etmeliz. Ev ve işyerlerimizdeki eşyaları duvarlara sabitleyerek depremin hasarını en aza indirmek mümkün olabilir”  şeklinde konuştular.  Eğitimin sonunda öğrencilere afet bilinçlendirme ile ilgili kitapçıklar dağıtıldı.