Derince eski belediye başkanı Ali Haydar Bulut, kültür sanat ve kongre merkezi inşaatı başlamıştı. 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi adı verilen yapı tamamlanamadı. Yerel seçimlerde Derince Belediye Başkanı seçilen Zeki Aygün, mevcut hizmet binasının yetersiz kaldığını belirterek, yarım kalan 1071 Anadolu Kültür Sanat ve Kongre Merkezi binasını yeni hizmet binasına dönüştürme kararı aldı.

420 GÜNDE TAMAMLANACAK
Yarım kalan kültür merkezimim belediye binasına dönüştürülmesi ile ilgili ihale geçtiniz Mayıs ayında yapılmıştı. İhaleyi, 30 milyon 23 bin lira teklif veren Bandırma Doğan Yapı Malzemeleri İnşaat Tahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Firma ile 13 Ağustos tarihinde sözleşme imzalandı. Proje kapsamında, 2050 metrekarelik inşaat alanına sahip binanın zemin katı kapalı otopark olarak kullanılacak. Otopark üstü asma kat ile birlikte 1, 2 ve 3. katlar normal kattan oluşan belediye hizmet binası yapılacak. Üstten bir kat ise yıkılacak. İşin tamamlanma süresi ise 420 gün


20 MİLYONU BÜYÜKŞEHİRDEN
Hatırlanacağı üzere, 2020'nin Aralık ayında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dönüşüm için yaklaşık olarak 30 milyon TL’lik bir yatırım gerektiğini ve bunun 20 milyon TL’sini Büyükşehir'in karşılayacağını açıklamıştı. Hâlihazırda pek çok hizmet birimi için kira ödeyen Derince Belediyesi, yeni hizmet binasına taşınmasının ardından artık kira ödemeyecek.