Derince Kent Konseyi’nin yeni başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği genel kurul Yelken Kafe’de gerçekleşti. Başta Derince Kaymakamı Cemil Aksak ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün olmak üzere AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, protokol ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

HEPİMİZ DESTEKLEMELİYİZ
Divan başkanlığını Derince Nüfus Müdürü Suat Demir’in yaptığı kongrede ilk konuşmayı mevcut başkan Hasan Malo yaptı. Görev yaptıkları süreçteki çalışmalara da değinen Malo, “Kent Konseyleri yaşadığınız yerin, yerel yönetici temsilcileri başta olmak üzere mahalli idareleri, sivil toplum kuruluşları, hemşehrileri ve bütün farklı kesimleriyle her kesimin temsil edildiği ortak aklın işletildiği yapılardır. Belediye Başkanımız Kent Konseyi'nin yeniden hayata geçirilmesi için çalışmalar yaptı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kent Konseyleri güçlü olan ilçelerin sorunlarının çözülmesi, geleceğinin planlanması adına önemli yapılardır. Güçlü bir Kent Konseyi’ni hepimiz desteklemeliyiz. Bugün görevi devrettiğimiz Ertekin Akbulak başkanımıza ve yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

AKIL VURGUSU
Genel kurulda ikinci konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu. Kent Konseylerinin toplumdaki önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Aygün, “Sizlerin de bildiği gibi ilçemizi yönetirken hep ortak akıl vurgusunda bulunuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız bizim kültürel mozaiğimiz, zenginliğimiz. Derneklerimiz, meslek gruplarımız ve spor kulüplerimiz, bizim en önemli yol arkadaşlarımız. Derince’ye daha iyi hizmet etmek için sizlerin fikir ve önerilerinize ihtiyacımız var. Hiç kuşkunuz olmasın; bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da ilçemizin geleceğine birlikte yön vereceğiz. Bugün kongre sürecini gerçekleştirdiğimiz Kent Konseyimiz de sivil toplum dünyamızın en önemli birleştirici unsuru. Derince’den hepimiz sorumluyuz.” dedi.

BU DÖNEM ŞANSLIYIZ
Başkan Aygün konuşmasının devamında, “Kent Konseyimiz öncülüğünde Derince’mize, Kocaeli’mize katkı sunmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bugüne kadar Kent Konseyi’ne ve ilçemize olan katkılarından dolayı mevcut başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyor, bayrağı devralacak arkadaşlarımıza yeni görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. Kongrede sözü alan son isim ise Kent Konseyi’nin yeni başkanı Ertekin Akbulak oldu. Kendisiyle ve yönetimiyle ilgili bilgiler vererek, kongreye iştirak edenlere teşekkür eden Akbulak, “Kent Konseyi gibi kurumlar hiç şüphesiz tecrübe isteyen, üst ve alt kurumlarla ahenk içerisinde çalışma gerektiren bir kurumdur. Şahsım ve yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarım bu tecrübeye sahip. Biz, bu dönem şanslıyız. Çünkü hizmete bir ömür adamış, ali-cenap kişilikleriyle tanınan Derince Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız var. İlçemiz ve kentimiz için çıkacak projelerde her daim bizlerin yanında olacaklarından hiç şüphemiz yok. Bizler de, siz değerli sivil toplum örgütleriyle her daim iletişim içerisinde olup, üst ve alt makamlarla senkronize halinde çalışacağız. Bugüne kadar olan katkılarından dolayı önceki dönem başkanımız Hasan Malo ve yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum. Kongremiz Derince’mize hayırlı olsun” dedi.

AKBULAK'IN YÖNETİMİ
Ertekin Akbulak (Başkan)
Mine Karakuş (Genel Sekreter)
Ali Sağıroğlu (Üye)
Alper Gültekin (Üye)
Anıl Aydemir Ertürk (Üye)
Bilal Elaslan (Üye)
Emine Altındağ (Üye)
Erkan Tokuç (Üye)
Halil Kabakcı (Üye)
İbrahim Deniz (Üye)
İlhan Yıldız (Üye)
İrfan Yoloğlu (Üye)
İsmet Arguç (Üye)
Mecit Amil (Üye)
Mukadder Öztürk (Üye)
Musa Ceylan (Üye)
Nuri Sancak (Üye)
Satı Sarıkaya (Üye)
Simge Yazıcı (Üye)
Şaban Eraslan (Üye)
Taner Çetinkaya (Üye)
Ufuk İlbey (Üye)
Ünal Köprülü (Üye)