Demokrasi ve Atılım Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, bugün partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısı öncesi yeni atanan Gölcük İlçe Başkanı Ersen Bilir ve yönetimine yetki belgesi belgesini taktim etti. Hatırlanacağı üzere Gölcük eski İlçe Başkanı Sedat Yücel sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrılmıştı. İl Teşkilatında koordinatör olarka görev alamaya devam edecek olan Yücel, devir teslim törenine katılarak yeni yönetimi destekleyeceğini ifade etti.


YENİ BAŞKAN OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

Gölcük İlçe Başkanlığında yaşanan süreci anlatan DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç süreci, “Sedat Abimizin bir rahatsızlık süreci oldu. Sedat Abimizin iyileşmesini bekledik. Tedavi süreçleri devam etti. Ciddi bir rahatsızlıktı. Doktorlarının, ailesinin kararı ile yorulmaması yönünde bir karar alındı. Kendi taktiri ile görevden affını istedi. Sedat Ağabeyimiz Kocaeli siyasetine çok önemli hizmetlerde bulundu. Birkaç seçimin yönetmiş, birikimleri olan, saygınlığını kaybetmemiş bir değerdir. DEVA Ailesi için de bir güçtü kendisi. İl yönetiminde koordinatör danışman olmasını istedik. Tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz ifade ettik. Kabul etti bu teklifi. İl yönetimimizin oy birliği ile bu teklif sunuldu. Genel Merkez de çok uygun gördü. İl Yönetimimize koordinatör danışman olarak atadık. Onu yormadan tecrübesinden faydalanacağız” şeklinde özetledi.


“EN VİZYONER KADROLAR DEVA PARTİSİNDE”

Sözlerine devam eden Koç, “ Tüm siyasi partiler arasında en vizyoner en heycanlı kadroları DEVA Partisi çatısı altından bir araya geldi. Kocaeli protatif bir şehirdir. Buradaki ekonomik, sosyal yansımalar Türkiye’nin aynasıdır. Bu süreçte Gölcük’te de il teşkilatımız saha çalışmalarını gerçekleştirdi. Yaptığımız istişareler neticesinde Gölcük İlçe Başkanımız için Ersen Bilir ismine kanaat kıldık. Genel Merkezimizin taktirine sunduk. Atanma ile ilgili resmi yazı genel merkezimiz tarafından geldi” dedi.

“2 KEZ BEYİN KANAMASI GEÇİRDİM”

İlçe Başkanlığını bırakmak zorunda kalan önceki dönem ilçe başkanı Sedat Yücel, “Ben işini yarım bırakan yapıda biri değilim. Bir iştahla başladığımız Deva Partisinin Gölcük olıuşumunda bir sene sonunda görevi devrediyoruz. Bir talihsizlik oldu. Bir beyin kanaması geçirdim. Kısa sürede toparlandığımızı zanettik. Katıldığımız bir toplantı sonrası eve gittiğimizde yine fenalaştım. İkinci kez beyin kanaması geçirdim. Tedavi süreç isteyen bir durum. Değişik doktorlarla da konuştuktan sonra 1 sene kendimi kontrol etmem gerektiğini söylediler. 2022 senesi kendi öngörüme göre seçim senesi olacak. Bu nedenle yeni bir başkan yönetim atamamız gerektiğini ifade ettim” dedi.


“ERSEN’İN EMRİNE AMADE OLACAĞIZ”

Seçim öncesi ilçe yönetiminin safsaklanmaması gerektiğini ifade eden Yücel, “Görev değişikliği ile ilgili süreç başladı. Ben de Gölcük ilçte yönetimindeki arkadaşlarımla bir toplantı yaptım. Arkaşlarımın talebi dışardan bir atama olmayıp yönetim içinde bir kişinin ilçe başkanı olmasını istediler. Sonuçta Ersen Başkanımız öne çıkmış oldu. Bu ateşten bir gömlek. Kendisi çok güzel bir arkadaşımız. Ersen bir çok duvarı yıktı. Kendisinin de her zaman yanında olacağız. Onun da emrine amade olacağımızı söyledik” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ BAŞKAN OLACAK VASFA SAHİP”

Yeni Gölcük İlçe Başkanı Ersen Bilir ise, “Bir yıl önce DEVA Ailesine Sedat başkanımızın liderliğinde ben de katıldım. Çok şanslıydık. Kendisi çok tecrübeli bir isimdi. Bizim kurucu ilçe yönetimi olarak bu süreçte ilk hedefimiz Sedat başkanımızn eksikliğini hissettirmemektir. Kurucu ilçe yönetimindeydik bütün arkadaşlarımız başkan vasfına sahipti. Hepimiz başkan gibi çalışacağız. Sedat Başkanımızın eli her zaman omuzlarımızda olacak. Başkan ile birlikte 29 kişilik bir yönetimimimiz var. Önceki yönetimden 12 kurucu ilçe yöneticisi ile devam ediyoruz” dedi.