Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmit İlçe Başkanlığı'nda istifa depremi yaşandı. İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı ve yönetim kurulu, İl Başkanı Adem Koç’un tutum ve tavırları nedeni ile istifa ettiğini açıkladı. İlçe başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada hırs ve beklentilerin öne çıkmasından dolayı rahatsızlık yaşandığı belirtilirken istifa eden isimlerin ise parti üyeliklerinin devam edeceği kaydedildi.

“PARTİ TÜZÜĞÜ İŞLETİLMİYOR”

7 Kasım 2020 tarihinden itibaren ilçe yönetimi ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Çakıcı yaptığı açıklamada, “Bu iki yıllık süreç içerisinde parti tüzüğümüze uygun şekilde bir yönetim anlayışı sergileyerek çalışmalarımızı sürdürdük. İlçe yönetimi olarak parti tüzüğüne uygun çalışmamıza karşın aynı tavrın Kocaeli İl yönetimi tarafından sergilenmemesi, bu durumun değişmesi için yapmış olduğumuz girişimlerin sonuç vermemesi, demokrasi yerine yaptım oldu anlayışının hakim olması, istişarenin sözde olması, arzu ettiğimiz ve yola çıkarken son derece demokrat bulduğumuz parti tüzüğünün işletilmemesinden dolayı kurucusu olduğum Deva partisi İzmit İlçe Başkanlığından yönetim kurulu üyelerimizle beraber istifa ettiğimizi duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


“DERİN HAYAL KIRIKLIĞI OLUŞTURDU”

Sözlerinin devamında Çakıcı, “İlçe Başkanı olarak yönetimim ile beraber demokrasi mücadelesi verirken, karşı çıktığımız siyasi anlayışın partimizde hakim olmaya başladığını, demokrasinin işletilmediğini, kişisel hırs ve beklentilerin öne çıktığını maalesef üzülerek gözlemledik ve yaşadık. Kabul etmediğimiz bu anlayış ile elimizden geldiğince mücadele ettik. Lakin başarılı olamadığımız gibi partimize gönül vermiş, demokrasiye inanmış teşkilat mensubu arkadaşlarımızın da küstürülmesi ve onların partiden uzaklaşması bizlerde derin bir hayal kırıklığı oluşturdu. Bu itibarla bahsettiğimiz bu olumsuz hususlar ile anılmak yerine temiz ve doğru kalabilmek adına partimize üye olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.