Ülke genelinde örgün öğrencilerine ücretsiz pilotaj eğitimi veren tek okul olma özelliği taşıyan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi pilotaj bölümünün son sınıf öğrencileri hava yolu şirketlerinin yakın takibinde bulunuyor.

Bölümde verilen uçuş simülasyonu eğitimi ile öğrenciler binlerce feet yükseklikte tecrübe edecekleri deneyimin yüzde 90 oranında benzerini sınıf içerisinde yaşıyor. Hava trafik kontrol bölümünde okuyan öğrenciler de uluslararası standartlarda eğitim alıp yetişiyor.

Üniversite bünyesinde bulunan havaalanıyla da yine bir ilk gerçekleştiriyor. Rektör Adnan Özcan, "Türkiye'de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesiyiz. Öğrencilerimiz bütün sertifikasyonlara sahip olup burayı bitirdiklerinde ikinci pilot olarak direkt işe başlıyor.

360 derece simülasyon alanımız mevcut. Öğrencilerimiz uluslararası standartlarda eğitim görüp yetişiyor" dedi.

Pilotaj Öğrencisi İrem Begüm Erdem: İkinci sınıftan sonra uçuş derslerimiz başlıyor. Tecrübeli hocalardan en az 226 saat süren uçuş eğitimi alacağız. Sürenin 40 saati simülasyonda olacak.

Pilotaj Öğrencisi Doğa Bekem Aksu: Her uçuş günü bizim için ayrı sınav. Yanlışlarımızı hocalarla yaptığımız uçuşlarda fark edip hemen düzeltiyoruz. Hedefim her şeyden önce yürekli, bilekli, bilgili, disiplinli bir pilot olmak.

Hava trafik kontrol öğrencisi Asuman Demirel: Oldukça donanımlı hocalarımız var. Okulumuzun imkanları iyi. Simülasyon odalarımız, laboratuvarlarımız var.