Cumhuriyet Halk Partisi’nin aynı zamanda Gebze Belediyesi meclis üyesi olan Dilek Tan, yaklaşık 3 ay önce Gebze Belediye meclisine önerge verdikleri halde bugüne kadar konuyla ilgili hiçbir olumlu adım atılmadığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumunda söz alan Dilek Tan, Gebze Cezaevi mevkiinde bulunan Mesude İşmen Ortaokulu önüne kasis yapılması konusunda önerge verdiklerini, ancak meclisin bu konuya duyarsız kaldığından yakındı. Dilek Tan, Büyükşehir Belediye meclisinin son dakikalarında meclis başkanından zor da olsa söz aldı. Kazaların sıkça yaşandığı caddeye önlem alınması için meclise önerge verdiklerini ancak konunun savsaklandığını ve tekrar bir can kaybının yaşanmasının an meselesi olacağını söyledi. Fakat meclis üyesi Tan böyle hayati bir konuda konuşurken, AKP’li meclis üyelerinin, meclis başkanı Özak’ın uyarılarına rağmen salonu terk etmeleri, konuya duyarsızlıkları dikkat çekti.

 

Dilek Tan, Gebze’de olduğu gibi Büyükşehir meclisinde de aynı duyarsız tavırların sergilenmesi karşısında üzüntüsünü gizleyemedi ve üyelere tepki gösterdi. 

 

Birilerinin bir an evvel meclisten çıkıp gitmek isteyen meclis üyelerinin niçin orada bulunduklarını hatırlatması gerek.