AK Parti İl Teşkilatı’nın haftalık yönetim kurulu toplantısı, üyelerin katılımıyla gerçekleşti. İl binasında yapılan toplantıya il başkanı Mahmut Civelek başkanlık yaparken, seçim sürecine yönelik bir değerlendirme yaptı. İl başkanı Mahmut Civelek Başiskele, İzmit ve Büyükşehir Belediyesi’nde şimdiye kadar aday adayı çıkmadığını söyleyerek, “Kamuoyunda yapılan anketlerde ve temayüllerde mevcut başkanları çok iyi çıkıyor. Bu bölgelerdeki mevcut başkanlarla yola devam etmekte bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” dedi.
 
 
İSTİFA EDECEKLER
 
 
Öte yandan teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren il başkanı Mahmut Civelek, 26 Ekim Pazar günü temayül ihtimalinin olduğunu ifade etti. Civelek, Dilovası, Karamürsel ve Körfez ilçe başkanlarının belediye başkanlığı için 23 Ekim Çarşamba günü saat 13.30′da il binasına gelerek istifa edeceğini açıkladı.
 
 
3 YERDE ADAY YOK
 
 
AK Parti’de koltuk hırsı olmadığını kaydeden il başkanı Mahmut Civelek, “Mevcut başkanlarla istişare içindeyiz. İştişare etmeden şimdiye kadar adım atmadık. Başiskele, İzmit ve Büyükşehir Belediyesi için şimdiye kadar aday adayı başvurusu yok. Başkanlarımız temayül yoklamalarında çok iyi çıkıyorlar. Ama bundan sonra ucu açıktık aday adayı olmak isteyen başvurabilir. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarıyla 13-0 için yine aynı güçteyiz. İnşallah hayırlısı olur” dileklerinde bulundu.