Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ilçede Suriyeliler yüzünden yaşanan olaylardan Zafer Partisini sorumlu tutmasının ardından partililer bugün suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Zafer Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Ufukhan Aslan şunları söyledi:

“Kamuoyunun da gündeminde olduğu üzere, geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Suriyeli bir grup sahipli bir köpeği zehirleyerek katletmiş, gece ilerleyen saatlerde mahallede gerginlik artmış ve mahallelinin beyanına göre 150-200 kişiden oluşan Suriye uyruklu sığınmacı ellerinde taş, sopa, çeşitli kesici aletler ile mahallenin sokaklarında gece boyu cirit atmışlardır.

Ertesi gün basına ve sosyal medyaya düşen bazı videolar üzerine olayın aslı ve detaylarını öğrenmek, bilgileri Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile paylaşmak amacıyla İzmit, Körfez ve Gebze’den 7 kişilik bir heyet olarak Dilovası halkı ile görüşmeye gittik. Olayın gerçekleştiği mahallede vatandaşlarımızı dinledik, detayları öğrendik, mahalleliler yaşadıkları rahatsızlığı bizimle paylaştılar. “Biz Dilovalılar olarak misafirperver insanlarız, Suriyelilere boş evlerimizi tahsis ettik, mobilyalarını dizdik, iş güç sahibi ettik. Lakin son zamanlarda hava karardıktan sonra sokağa adım atmaya bile korkar hale geldik. Çocuklarımızı oyun oynaması için sokağa bile bırakamıyoruz. Lütfen bu konu ile ilgilenin.” şeklinde ifadelerde bulundular. Bu esnada mahalleliyi dinlediğimiz kıraathane önüne Dilovası İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar gelerek açıklama yaptı. ‘10 Suriyeli deport işlemi uygulanmak üzere İl Göç İdaresi’ne sevk edilmiştir’ dedi. Mahalle halkı bu sayıyı önceki gece sokağa inenlerin sayısına oranla çok yetersiz buldu ve mahallelilerden bazılarının yüksek sesle ‘Yukarı yürüyoruz’ çağrısı ile mahalle halkı İstiklal Caddesi’nden yukarı doğru harekete geçti.


Zafer Partisi olarak bizim bölge halkına böyle bir çağrımız asla olmamıştır, olamaz da. Cadde üzerinde nöbette olan Çevik Kuvvet’in işini zorlaştırmak gibi bir art niyete Zafer Partisi asla dahil olmamıştır. Gerçekleşen yürüyüşün ardından çeşitli videolara yansıyan, caddenin aşağısına doğru tekrar yürüyüşe geçerek “Ülkede Mülteci İstemiyoruz” sloganı atanlar da, mevcut durumdan rahatsızlık duyan Dilovası halkıdır. Biz bölgede yaşananları yerel ve ulusal basının olay yerinde bulunmaması nedeniyle aşağıdan takip etmeye çalıştık. Bazı Suriyelilerin evlerine taşlı tepki göstermek isteyen mahalleli gençleri de mahallenin büyükleri ile birlikte sözlü telkinde bulunarak engelledik. Ardından yaşananları tüm çıplaklığı ile anlattığım bir videoyu sosyal medya hesabım aracılığı ile paylaştım ve ulusal basın da bu görüntüleri kaynak olarak kullandı.

"PROVOKASYONA MAHAL VEREN KİŞİ ŞAYİR’DİR"


Dün 4 Temmuz 2023 Salı günü Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, tüm bu yaşananlardan Zafer Partisi’ni sorumlu tutarak bizi hedef göstermiş, tarafımıza ima ve tehditte bulunmuştur. Hamza Şayir bilmelidir ki, belediye başkanlığı yürüttüğü ilçede provokasyona mahal veren bir kişi varsa, o da Suriyeli sığınmacıların gettolaşmasına göz yuman, işyerleri açmasına göz yuman, bu durumu denetlemeyen, olaydan ötürü endişe taşıyan vatandaşının yanında bulunmayan Hamza Şayir’in ta kendisidir! Zafer Partisi ülkedeki sığınmacı sorununun sağduyu içerisinde, seçim yoluyla, sandıkta çözülmesi gerektiğini ifade eden legal bir siyasi partidir. Partimizin adını birkaç sorumsuz yöneticinin “Provokatörler grubu” şeklinde anarak lekelemesine asla müsaade etmeyeceğiz!

"İSPAT ETMELİDİR"


Hamza Şayir mevzubahis haberde gerçeğe aykırı görüntülere itibar edilmemesi gerektiğini beyan etmiştir. Görüntülerde gerçeğe aykırılık veyahut montaj bulunuyorsa bunu da ispat etmekle mükelleftir. ‘Allah’ın izniyle bu tür art niyetlilere hiçbir biçimde müsamaha gösterilmeyecek’ cümlesini kuran Hamza Şayir, art niyeti Dilovası halkının derdiyle dertlenen Zafer Partisi’nde değil, ilçesini Suriyelilere teslim eden AKP zihniyetinde, yani kendi vicdanında aramalıdır. ‘Olay mahalline Zafer Partililer sosyal medya çağrısı ile toplandı.” iddiasında bulunan Şayir bunu da ispat etmekle mükelleftir. Zafer Partisi gerilimi ve tansiyonu düşürmek için, bölge halkının mağduriyetinde eğer ihtiyaç varsa hukuki destekte bulunabilmek için olay mahalline sadece 7 Zafer Partisi mensubu ile intikal etmiştir.

"ZAFER PARTİSİNİN KAPISI ARDINDA KADAR AÇIK"


Bu ve benzeri açıklamalarından ötürü Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir hakkında Türk Ceza Kanunu’nun gerekli maddeleri gerekçe göstererek Zafer Partisi gereken suç duyurusunda bulunacaktır. Değerli Kocaeli halkına buradan yapacağımız çağrı ise, bu ve benzeri hadiselerde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza Zafer Partisi’nin kapısı ardına kadar açıktır. Bu konuları sağduyu ile çözmek üzere tüm halkımızın hizmetinde olmaya, bu minvalde demokratik siyasi ve sosyal faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”