Dilovası Belediyesi başkan yardımcısı olan Songül Dereli görevde bulunması halinde, sınavsız olarak şube müdürü olabilecek.

Songül Dereli’yle, Dilovası Belediyesi’nde belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesi kamuoyunda şok etkisi yarattı.


Dilovası’nda İmam Hatip Lisesi’ne 2015 yılında vekalet müdür olarak atanan Songül Dereli okulda hiç görev yapmadan Milli Eğitim’de şube müdürü olarak görevlendirilmişti. Vekaleten bu görevleri yürüten Dereli’nin müdür kadrosu alamadığı, meslekte yükselme sınavını veremediği iddia edildi.

Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ‘’Dereli, 10 yıl önce Dilovası'na gelip burada Tavşancıl Marshall Meslek Lisesi’nde Müdürlük görevindeyken 2014 yılında Hayrettin Uyar’dan görevini devralan Murat Balay ile birlikte İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne getirilmiştir. Yükselme sınavlarında başarı elde edemeyen Songül Dereli,  3 hafta önce skandal bir şekilde  Dilovası Belediyesi’ne belediye başkan yardımcılığı olarak görevlendirilmiştir. Kendi alanında dahi yükselme sınavlarında başarılı olamayan birinin alelacele ve gizli saklı bir şekilde getirilmesinin sebebi nedir? ‘’ dedi.


Dereli Dilovası Belediye başkan yardımcılığına atanması sonrası sınavsız olarak müdür olabilecek. Kamuoyu konu hakkında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'den açıklama bekliyor.

Bir diğer konu da Dilovası Milli Eğitim Şube Müdürü kadrosu iki kişi olmasına rağmen, resmi internet sitesinde iki kişilik koltukta dört kişi nasıl görevlendiriliyor? sorusuna, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay konu hakkında nasıl bir açıklamada bulunacak merak ediliyor.


Songül Dereli Kimdir?
1978 yılında Kocaeli ili Körfez ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise eğitimini aynı ilçede tamamladı. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan Dereli, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Alanında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 1999 yılında Muş ili Bulanık ilçesinde öğretmenliğe başladı. 2007 yılında kadar çeşitli okullarda Felsefe Grubu Öğretmeni olarak görev yaptı.(İstanbul/Pendik Gülizar Zeki Obdan Lisesi, İzmit Sağlık Meslek Lisesi, Derince Necip Fazıl Anadolu Lisesi.) Körfez ilçesi Hereke Kız Meslek Lisesine Müdür V. olarak görevlendirildi.(2007) Körfez Kız Meslek Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak 3 yıl görev yaptı.(2008-2011) 2011 yılında Tavşancıl Marshall Boya Ticaret Meslek Lisesine Okul Müdürü olarak atandı. Temmuz 2014 tarihinden itibaren Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.