Dilovası üzerine sosyal medya hesabında canlı yayınlar çekerek gündem oluşturan Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay geçtiğimiz gün İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ile gerçekleştirdiği canlı yayın ile yine gündem belirlediler.

4 bölüm ile haberleştirdiğimiz canlı yayının son bölümünde Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay ile İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, Dilovası Belediyesi 2021 Yılının bütçesini nereye harcadı? sorusunun cevabını verdiler..

2021 yılı bütçesi 87 milyon 500 bin TL olan Dilovası Belediyesi’nin belediyelerin doğrudan temin sınırı olan yüzde 10’u çok aşarak bütçenin yüzde 35’i ile doğrudan temin usulü mal ve hizmet satın aldığını iddia eden İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Yılmaz “Dilovası Belediyesine iğne bile satılıyorsa bundan haberimiz var. Reel olarak sundukları hizmete fatura kesenlerin yanında bizim ilginç bulduğumuz bazı firmalar var. Lisa Organizasyon diye bir firmaya 1 milyon 600 bin TL doğrudan teminle fatura kesmiş. Kim bu adam?” diye sordu.

DOĞRUDAN TEMİNLE 2 MİLYON LİRALIK KUMANYA ALMIŞ
Şirin Bey Gıda isimli bir firmadan 2 milyon TL’lik kumanya alındığını belirten Yılmaz, “Ya bu kumanyaların ihalesi yapılmadı mı? Yapıldı. Peki, bu doğrudan temin ile kumanya neden oluyor? Fabrikalar vatandaşlara dağıtılsın diye Dilovası Belediyesine kumanya verdi. Ayrıca Dilovası Belediyesi kumanya ihalesi de yaptı. Bir de ekstradan doğrudan teminle kumanya almış. Kimi kandırıyorsunuz? Muhalefet bunu görmeyecek mi?” ifadelerini kullandı.


KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ 7 MİLYON TL’Yİ DOĞRUDAN TEMİNLE HARCAMIŞ
Kültür Müdürlüğü’nün 2021 yılı bütçesindeki payının 7 milyon TL olduğunu ifade eden Yılmaz bu harcamaların da ihale yerine doğrudan teminle yapıldığını iddia ederek “Kültür Müdürlüğünün yaptığı harcamaların tamamı doğrudan temin. Eğer bu bilgilerin aksini söylerlerse çıksınlar bir açıklama yapsınlar. Ama tüm harcamalar dosya numarasına kadar elimizde mevcut. 7 milyon TL’yi doğrudan temin yapılıyorsa şu an birileri suç duyurusunda bulunup müfettişlerin gelmesini sağlamalı. Acilen Dilovası Belediyesini soygun yerine çevirenlere el koymaları lazım” dedi.

“CANI SIKILDIKÇA CANLI YAYIN VE ANKET YAPTIRMIŞ”
Er Ajans isimli bir firmaya çok sayıda fatura kesildiğini de iddia eden Yılmaz şöyle devam etti: “Adam canı sıkıldıkça canlı yayın yapmış. Er Ajans diye bir firmaya 31 bin, 52 bin, 39 bin, 45 bin TL gibi rakamlar ile faturalar kesmiş. Dosya numarasını da verebilirim. Toplamda 500 bin TL’ye yakın canlı yayın programı yapmış. Adam canı sıkıldıkça başka bir şey daha yapıyor, bunu da atlamayalım: Anket yapıyor. Canı sıkıldıkça anket yaptırmış bir sürü para ödemiş.”

“40’A YAKIN GAZETE İLE SÖZLEŞMESİ VAR”
Dilovası Belediyesi’nin 40’a yakın gazete ile anlaşması bulunduğunu öne süren İYİ Partili Yılmaz “Hepsi sözleşme üzerinden fatura kesiyor. Yalnız Dilovası’nda iki, üç arkadaşımız var. Bunları farklı görüyorum çünkü Dilovası’nın evlatları bunlar. Bizlerin de haberini yapan arkadaşlar. Ama bunların dışında Dilovası’nda 40 tane firma var. Bunlarla neden sözleşme yapıyorsun? 100 bin TL’nin üzerinde geçen bir bütçeden bahsediyorum. Bizim paramıza düşman mısın?’’ ifadelerinde bulundu.

“ANKET YAPTIRMANA GEREK YOK, İSTEMİYORLAR SENİ”
AK Partili Hamza Şayir’in Dilovası’na 3 yılda yaptığı tek hizmet bulunmadığını öne süren Yılmaz şöyle devam etti: “Ercan Dalkılıç belediye binasını yaptırmış. Musa Kahraman bir çeşme yaptırmış. Halit Yaşar yol yaptırmış, kuyu yaptırmış. Allah razı olsun adamlar en azından bir şey yapmış. Bana Hamza Şayir’in yaptığı bir şey gösterin. Bakanlıklardan bahsetmiyorum. Bir tane projesi var mı? 3 yıl bitmiş , mevcut başkan Hamza Şayir'in tek bir hizmeti yok. Anket yapmana gerek yok istemiyorlar seni!”

KOCASINA REKLAM, EŞİNE DİLOVASI BELEDİYESİNDE İŞ!

Dilovası Belediyesi’nden reklam alarak Belediyeye fatura kesen gazetenin sahibi İsmail Yıldır’ın eşi olan Dilek Eroğlu Yıldır’ın işe alınması Dilovası belediyesinde kaynaklarının yandaşlara nasıl peşkeş çekildiği gün yüzüne çıkaran gazetemiz 41havadis.com’un haberini Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay, İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz’a ‘’eşi internet gazeteciliği yapıyor eşi belediyede işe giriyor. Bu konuda düşüncüleriniz nedir?’’ diye yönelttiği soruya Emin Yılmaz ‘’Bu konuya çok girmek istemiyorum. Normalde etik midir? Hayır değil.’’ ifadelerinde bulunmakla yetindi.

(Şehit İlimdar Atasoy Parkı ne zaman ve kim tarafından Polisan'a verildi? - Bölüm 1 haberi için tıklayın)

(Dilovası'nda 41 dönümlük arazi nasıl satıldı? - Bölüm 2 haber için tıklayın)

(Hamza Şayir'in reklam çılgınlığı? Bunuda yaptı! - Bölüm 3 haber için tıklayın)