Kocaeli'nin en küçük ilçesi olmasına rağmen borçlarını ödeyemediği için hacizlik olan Dilovası Belediyesinin reklam çılgınlığı devam ediyor.

En ufak çocuk parkının bile Dilovası için büyük hizmet olarak görülen şehir Türkiye'de sanayinin başkenti olarak anılıyor. Az hizmetle çok alkışlayan bir topluluk haline getirilen Dilovası'nda yöneticiler de hizmetten çok reklam peşinde koşmasına hız kattı. Hemen hemen her paylaşımını sponsorlu reklam vermesi ile bilinen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, bu sefer bölgemizde etkisini gösteren kar yağışı üzerine paylaşımını sponsorlaması tüm dikkatleri üzerine çekti.

BU REKLAM NASIL BİR KAMU YARARI SAĞLADI?

Başkan Hamza Şayir'in sponsorlu reklam olarak ''Ah be çocuklar karları kürüyoruz diye kızıyorsunuz ama, temizlemesek anne ve babalarınız bize gönül koyuyor. Hem rahat olun, 2 gün daha kar yağacakmış. Doya doya oynarsınız'' paylaşımına reklam vermesi Başkan Şayir bu nasıl bir kamu yararı sağladı? sorusunu akıllara getirdi.

DİLOVASI BELEDİYESİ BÜTÇESİNİ NEREYE HARCIYOR?

Bilindiği üzerine Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, akrabalarına verdiği 1 milyon 300 bin TL'lik reklam işleriyle ulusal basında yer almıştı. Dilovası Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 87 milyon 487 bin 500 lirayken, 2022 yılı tahmini bütçesi ise 138 milyon 382 bin 500 lira olmuştu. Personelinin oturduğu koltuğa kadar onlarca hacizli borcu olan Dilovası Belediyesi, bütçesinin ne kadarını reklama harcıyor? sorusunun cevabını önümüzdeki günlerde Dilovası Belediyesi 2021 Denetim komisyonu raporu ile kamuoyuna paylaşılması bekleniliyor.