09.11.1982 tarih ve 17863 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Kamu hizmeti görevlileriyle ilgili hükümlere ilişkin genel ilkeleri açıklayan 128'inci maddesinin ilk fıkrasında; "Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür." denilmektedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olmayanların Belediyelerde Müdürlük veya Müdür vekili olarak görev alamayacakları açık olarak belirtilmesine rağmen, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, muhtarlıklar müdürü olarak belediyede işçi olarak gözüken Mehmet Turak'ı görevlendirmesi Dilovası Belediyesi'nin kanunlar ile değil Belediye Başkanı Şayir'in kanunlara uygun olmayan kararları ile mi yönetiliyor? sorusunu akıllara getirdi.

Kanunlara göre resmi olarak Müdürlük veya müdür vekili görevinde bulunamayacak olan Dilovası Belediyesi işçisi Mehmet Turak, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'u da ''Dilovası Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü'' olarak ziyarette bulunmuş.

Kocaeli Valiliğide resmi twitter hesabında şu paylaşımda bulunmuş..

Kocaeli valiliği  5 Ağustos 2020 tarihinde resmi twitter hesabında ''Dilovası Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Mehmet Turak, Dilovası ve Derince Muhtarları Valimiz @SeddarYavuz ’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Vali Yavuz :“Muhtarlık, devlet ve milletimizin gören gözü, işiten kulağı, dokunan şefkat elidir. Birlikte güzel hizmetler yapacağız.”

Dilovası Belediyesinde işçi olarak çalışan birinin mülki amirleri ile görüşmesinde müdür olarak ziyaret etmesi ve bölgedeki muhtarlar ile muhtarlıklar müdürü olarak toplantı düzenlemesine, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir nasıl bir açıklamada bulunacak kamuoyu tarafından merak ediliyor.

 

ŞAYİR'İN ŞÜPHELİ DEVRİ

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, şirketi Bilçağ Mühendislik 18 Ekim 2019'da konkordato ilan etmesinin ardından, Bilçağ Mühendislikteki 1 milyon 811 bin TL sermayesini hukuki ve mali yükümlülükleriyle ortağı Utku Yılmaz'a 7 Ekim 2019 tarihinde devrettiği ortaya belgeleriyle çıkmıştı. Devir işleminin konkordato ilanından 11 gün önce gerçekleştirmesi ise akıllarda soru işareti bırakmış ve konu hakkında basına hiçbir açıklamada bulunmamayı tercih etmeside kamuyunda merak uyandırmıştı.