Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın talimatıyla Belediye Veteriner Hekimi ve zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarında satışa sunulan kurbanlıkları için özel önlem aldılar. Kurbanlık Hayvanlar ücretsiz olarak  genel sağlık kontrolünden geçirildiği gibi hayvanların gebe olup olmadıkları da inceleniyor.

Dilovası Belediyesi bünyesinde kurulan Veteriner Hekimliği, Kurbanlık Hayvanlar ücretsiz olarak  genel sağlık kontrolünden geçirildiği gibi hayvanların gebe olup olmadıkları da inceleniyor.
Belediye Başkanı Ali Toltar, Vatandaşlardan kurban alımlarında daha dikkatli davranmalarını isteyerek şöyle dedi “ Kurban Bayramı öncesinde Zabıta ekiplerimizle birlikte Veteriner hekimimiz sürekli olarak kurban pazarında isteyen vatandaşların aldıkları kurbanları ücretsiz muayene ettikleri gibi  hayvan satıcılarının da talepleri doğrultusunda hayvanların sağlıklarıyla yakından ve ücretsiz olarak ilgilenmektedirler.
Çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanda gebelik tespit edilmiştir. Gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları hem ahırlara hem de hayvan pazarında kontrol edilmektedir. Vatandaşlarımızdan ricamız aldıkları hayvanın kulak küpe numarasına bakarak listelerden hayvanlarının küpe numaralarını kontrol etmeleridir. Gebe olmasından şüphelenilen hayvanlar belediyemizin Veteriner Hekimine müracatla edilerek muayene yaptırılabilecek. Hayvan pazarında. Veteriner hekim, zabıta ve görevli personelden oluşan ekip arife günü dahil olmak üzere bayrama kadar görev yapacaktır dedi."