Dilovası Belediyesi Haziran meclisi 1. oturumu Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi'nde meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in katılım sağlamadığı toplantıya Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar yönetti. 

Demirciler mallesinde uygulama imar planı, 2021 yılı kesin hesabının görüşülmesi, Ek bütçe yapılması talebi, Huzur evi yaşlı bakım protokolü ve Tavşancıl tarihi evlerinin kamulaştırılması görüşüleceği toplantı hakkında sosyal medyada açıklamada bulunan Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi Metin Dalgalı ikinci gündem maddesi olan 2021 yılı kesin hesabının görüşülmesi'ne muhalefet partsi meclis üyeleri olarak red ve şerh koyduklarını ama normalde bu maddenin oylanması gerekirken AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla bir sonraki meclis’e sevk edildiği ifade etti. 

Bir sonraki meclis'e sevk edilerek ertelen maddenin soru işaretlerine neden olduğunu söyleyen Dilovası Belediyesi meclis üyesi Metin Dalgalı ''Dilovası kamuoyuna; Bu gün 5 maddelik meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye başkanın yerine vekaleten Sinan Yaşar bey meclisi yönetti. Bir önceki meclis tutanagı onaylanarak gündem maddelerine geçildi. Birinci madde komisyona oybirliğiyle sevk edildi. İkinci gündem maddesi komisyonda görüşülmüştü ve muhalefet olarak red ve şerh koymuştuk. İktidar partisi meclis üyeleri ise evet olarak kabul etmişti. Bu gündem iktidar partisi meclis üyelerinin oylarıyla bir sonraki Meclis’e sevk edildi. Normalde bu maddenin oylanması gerekirken tekrar ertelenmesi beraberinde soru işaretlerine sebep oldu. Diğer maddeler bir sonraki Meclis’e sevk edildi bilgilerinize arz olunur'' diyerek Dilovası halkını bilgilendirdi.