Filistin'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de Gazze ablukasını kırarak İsrail yerleşimlerine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası çatışmalar ve Gazze’ye yönelik İsrail bombardımanı devam ettiği sürede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ise dünyanın birçok bölgesinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Bugün Dilovası'nda da Dilovası Belediyesi önünde gerçekleşen protesto ile vatandaşlar Filistin'e destek gösterisi düzenlendi.

Dilovası'nda Filistin'e destek ve dayanışma gösterisine yaklaşık 200 kişi katıldı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in katılmadığı programda dikkat çeken bir diğer isim ise protesto programını organize eden bölge STK'ların çatısı olan Yöre Dernekleri Federasyon Başkanı Ercan Güneş'inde katılmaması oldu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tepki gösterilen eyleme katılan tek milletvekili HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olduğu görüldü. 

Eyleme AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, CHP Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan, MHP Dilovası İlçe Başkanı Erdem Sıtar, İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, HEDEP  Dilovası İlçe Başkanı Sabri Uçar, DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Saadet Partisi eski Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Saadet Partisi Dilovası Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yasin, Dilovası STK Başkanları, bölgenin sevilen iş adamlarından Enver Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.

Protesto eylemine katılmayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in sosyal medya hesabında da eylem hakkında bir paylaşımda da bulunmaması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu.