Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Kanada'ya iltica eden gençler hakkında bulunduğu skandal ifadelerine tepkiler devam ediyor.

Sosyal medyada organize olan bölge halkı 07.12.2021 tarihinde gerçekleşen Aralık ayı Meclis toplantısında Belediye Başkanı Hamza Şayir’in sarf ettiği skandal sözlere karşı tepkilerini göstermek için, emniyet ekiplerinin yoğun önlem aldığı Dilovası Belediyesi önünde toplanmaya başlandı..

Tepkilerini gösteren kalabalık ''Hamza Şayir İstifa'' sloganlarıyla Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e seslendiler..

İşte o anlar;

Açıklamada şunlar kaydedildi:

O KELİMELERİ KULLANMAYACAĞIZ

“Bir süredir yakından takipçisi olduğumuz olumsuz hadise için toplanmış bulunuyoruz. İlçemizin marka değerinin düşürülmemesi için belediye başkanının gençlerimizi aşağılamak için kullandığı o kelimeleri bugün burada kullanmayacağız.

BİRLİKTE YAŞAYAN KARDEŞ DİLOVASI

Bizler Dilovası’nda çeşitli kitleleri temsil eden siyasiler olarak her zaman “birlikte yaşayan kardeş bir Dilovası rüyasını” gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun aksine Dilovası’nın sinir uçları ile oynayan, insanları küstüren, kendi komşusunu hapse gönderecek, kadınlara iftira atacak kadar gözü dönmüş bir belediye başkanımız vardır.

AFFEDİLECEK TÜRDEN DEĞİL

Bu ilçede hemen hemen hepimiz birbirimizi tanıyoruz dolayısıyla bazı meseleleri aile içinde çözmeye gayret ediyoruz. Fakat gelin görün ki belediye başkanının, Dilovası’nın yiğit evlatlarına sarf ettiği bu cümleler yenilecek yutulacak affedilecek türden değildir. Temas ettiği nokta halkı galeyana getirebilecek kadar hassas bir noktadır, provakatörlüktür. Biz bunu kasten, cahil cesareti ve örf adet bilmediğinden dolayı söylediğini biliyoruz. Karşısındakini dinlemeyen, tartışma kültüründen uzak bir belediye başkanı başka ne söyleyebilir ki?

VİDEOYU KESİP BASINA SERVİS ETTİ

Aldığımız bilgilere göre belediye başkanı söz konusu videonun bazı kısımlarını kesip o şekilde medyaya servis ettirmiştir. Bu videoyu da başkalarına izletip aslında öyle demek istemediğini söylüyormuş.  Ne kadar uğraşırsanız uğraşın bu ayıp temizlenmeyecektir. Medyadaki paralı kalemleri kendisini aklayabilir ama Dilovası halkının vicdanında kapkara biz iz olarak duracaktır.

TÜM KAYDI YAYINLAYIN

Kendisi yaptığı açıklamalarda evvela bu sözlerinin kesilip biçilerek çarpıtıldığını belirtmiştir. Bahsi geçen ithamları, Kanada’ya göç ederken mahkemelerde eşcinsel olduğunu dile getirenlere söylediğini belirtmiştir. Video kaydı açıkça meydandadır, belediye tarafından zaten kayda alınmıştır. Buyrun, tüm kaydı yayınlayın ki eğriye doğruya tüm Dilovası karar versin. Eğer öyle demek istemediyseniz vey a belirli şahıslara dediyseniz, neden canlı yayını sosyal medyadan sildiniz? Eğer aksi bir kanıtı varsa buyursun gelsin bizlere göstersin. Bizler her ne kadar kanıtlayamayacağını bilsek de savunma hakkı kutsaldır. Dolayısıyla Dilovası halkı olarak açık çağrımızdır. Ya ispat ya istifa İspat edememesi halinde istifa etmesini buradan haykırıyoruz” dedi.