Dilovası'nın en çok tartışılan konularından biri olan kimyasal depolama tankları meselesine bir yenisi daha ekleniyor. Altıntel Liman İşletmelerinin projesine izin çıkması halinde, Dilovası’nın tek yeşil kalan bölgesine 42 yeni tankın kurulması isteniyor.

Dilovası'nda faaliyet gösteren Altıntel Liman ve Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, kurulu bulunduğu alana yeni kimyasal depolama tankları yapmak için harekete geçti. 1985 yılından bu yana liman işletmeciliği yapan şirket, petrol ve petrol türevi sıvı kimyasal madde depolama alanlarını genişletmek için geçtiğimiz yıl ÇED başvurusunda bulunmuştu.

Şirketten yapılan başvuruya göre, tahmil ve tahliye işlemleri gerçekleştirildiği tesise 57 adet Petrol ve Petrol Türevi Sıvı Kimyasal Madde Depolama Tankı İlavesi yapılması planlanıyordu. Halihazırda 63 tankın bulunduğu tesiste, 57 yeni tankın daha yapılmasına olumsuz karar verilmesinin ardından firma projede değişikliğe giderek tank sayısını 42’ye düşürdü ve yeniden ÇED Başvurusunda bulundu.

Söz konusu proje ile birlikte tesisin kapasitesi, yapılacak olan tankların ardından 216 bin 277 metreküp olacak. 720 milyon liraya mal olacak olan proje ile ilgili hazırlanan proje ile ilgili ÇED süreci devam ediyor. 20 Eylül tarihinde proje ile ilgili İDK Toplantısı gerçekleştirilecek proje ile ilgili olarak toplantı sonrası nihai kararın verilmesi bekleniyor.