Dilovası’nda, ağır sanayi yükünün yanı sıra hizmetteki yetersizlikler de vatandaşı canından bezdirdi. Türkiye’nin ağır sanayi yükünün altında ezilen Dilovalılar, hak ettikleri hizmeti alamadı.

Her seçim dönemi sonrası vaatler havada kaldı.

Başlanılan çalışmalarda ise bir neticeye ulaşılamadı.

Dilovası sınırlarından geçen, bir dönem Türk sinemasına da konu olan Dilderesi’nin ıslahı da bir türlü tamamlanamayan projeler arasında.


Dilderesi’nin ıslah çalışmaları yıllardır bir türlü bitirilemedi.

Zaman zaman meclis gündeminde muhalefet milletvekilleri konuyu dile getirse de bu çağrılar hep kulak arkası edildi.

Geçtiğimiz günlerde bir grup genç Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’a tepki gösterdiler.

Dilderesine akan kirli ve zehirli atıkları temizleyeceklerini ve temizlenen Dilderesi'nde artık balık tutulacağı beyan eden AK Partili siyasilere Dilovası halkı seslerini duyurmaya çalıştı.

Vatandaşlar, ‘’AK Partili siyasiler bize oy verirseniz bu derede balık tutacaksınız demişlerdi. Yıllardır verilen sözleri yerine getirmeyen ve Dilovası’na üvey evlat muamelesi yapan AK Parti’nin balık tutacaksınız sözünü verdiği zamanın üzerinden 5 yıl geçti. Deremizde halen pislik akıyor ve balık dışında her şey oltamıza takılıyor. Hiçbir canlının yaşamadığı Dilderesi’nde, çevresine de pis koku yaymaya devam ediyor. Söz veren  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık hangi yüzlerle oy isteyecek bizlerden merak ediyoruz. ’’ Dedi.