Dilovası Kent Konseyi Başkanlığını yürüten İMES OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz'un 21 Mayıs 2021 yılında hayatını kaybetmesi sonrası başkansız kalan Dilovası Kent Konseyi 24 Mart 2022 gerçekleşecek olan Genel Kurulda yeni başkan ile birlikte yeni yönetim kurulu üyelerini seçilecekti.

Dilovası uzun süredir sanayinin yarattığı çevre sorunlarıyla gündemde yer alırken Dilovası Kent Konseyi başkanlığına Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'e söz vermiş. 9 Aralık 2021 tarihinde yapılması planlanan Dilovası Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in adayı olan Mustafa Türker'in karşısına ikinci bir aday ile liste çıkaran Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği(EKOS-DER)'in eski başkanı Ercan Teker ile seçime bir gün kala ileri bir tarihe ertelenmişti.

24 Mart 2022 tarihinde Dilovası'nda skandal boyutta bir gelişme yaşandı. Daha önce seçime bir gün kala iptal edilen Dilovası Kent Konseyi Başkanlığında Genel Kurul toplantısı,  Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in desteklediği Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'in karşısına aday çıkmasını engellemek adına bu seferde seçime bir gün kala duyuruda bulunarak katılımın ve ikinci bir adayın çıkmasını engellemek gayretinde olduğu ileri sürüldü.

HAMZA ŞAYİR ADAYINI YALNIZ BIRAKTI

Dilovası Kent Konseyi programında açılış konuşması sonrası Başkan Hamza Şayir, adayını seçim masasında yalnız bırakarak programı terk etmesi dikkatleri üzerine çekti.

Başkan Şayir'in terk ettiği genel kurul toplantısında bu sefer seçime bir gün kala haber verildiği için ikinci bir ismin çıkmasını engelledikleri gerekçesiyle tepki gösteren vatandaşların çıkışı sonrası Dilovası Kent Konseyi iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi.

Yaşanan bu hadiseye karşı tepki gösterenler gazetemiz 41havadis.com'a açıklamada bulundu.

ERCAN TEKER ''BENİM ADAYLIĞIM BAKİDİR''

Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği(EKOS-DER)'in eski başkanı Ercan Teker ''Hiçkimse Halkın iradesini yok sayamaz. Tepeden inme bir aday ile dayatma ile yapılmak istenen Kent Konsey Genel Kurulu benim adaylığım kumpasla kabul edilmeyince yoğun tepkiler sonucu ertelemek zorunda kaldılar. Benim adaylığım bakidir. Herkes kendine yakışanı yapar. Bizde kendimize yakışanı yapar sonuna kadar gideriz'' dedi.

KADİR DEMİR ''ELE GÜNE KARŞI DİLOVASI TEK YUMRUK''

HDP Dilovası İlçe Başkanı Kadir Demir ''Dilovası Kent Konseyi Başkanlığı için istedik ki Dilovası'nın bir evladı olsun. Türlü ayak oyunları ile yaklaşık 4 ay önce adaylığını engelleyemedikleri Ercan Teker'i yani Dilovası'nın evladının önüne kesmek için seçime bir gün kala iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Geçtiğimiz gün ise yine aynı kişiler Dilovası'nın evladını bu yarışa sokamamak adına seçime bir gün kala bizlere duyruldu. Salonda öğrendik ki tek liste ile seçim yapılacak diye bir karar alınmış ve aldıkları bu kararı bizlere dayatmaya çalışmalarıydı. Dilovası halkıyla beraber oyunlarını bozduk ve Ercan Teker'inde aday olarak liste sunabilmesi için tepkimizi gösterdik. Oyunlarını bozduğumuz kişilerde geri adım atmak zorunda kaldılar ve seçim yine tarih belirtmeksizin ileri bir tarihe tekrar ertelendi. Yaşanan bu hadiseler aslında içimizde yeni umutları yeşertti. Ele güne karşı Dilovası'nın tek yumruk olarak katakulli ile Dilovası'nın yönetilemeyeceğini gösterdik. Dört tarafı fabrikalar ile çevrili ve sanayinin yarattığı sorunlar ile boğuşan Dilovası'nın derdine derman olarak bir sanayici başkanamı şikayet edeceğiz? Sanayici başkandan mı çözüm önerileri bekleyeceğiz? Bizler Dilovası'nın evlatlarını da yalnız bırakmayacağız. Yaşanan tüm bu olayları da kınıyoruz'' dedi.

EMİN YILMAZ ''MİMARLARINI KINIYORUM''

İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ''Yapılan yöntemi hiç doğru bulmuyorum. Doğru olmayan bu yöntem seçimin iptal edilmesine neden oldu. Mustafa Türker'de yapılan bu haksızlığa duyarsız kalmayarak geri çekildi. Yaşanan bu olayların mimarlarını kınıyorum'' dedi.

ERKAN BİLİKLİ ''OYUNLARI BOZULDU!''

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli '' 4 ay önce yapılacak olan Dilovası Kent Konseyi seçimi Ercan Teker'in adaylığıyla birgün kala iptal edilerek ertelenmişti. Şimdide birgün kala seçim kararı alarak yine adaylığı engellenmeye çalışıldı. İlla bizim adayımız olsun diye zorluyorlar. Ama halkın tepkisini hesaba katmayanların oyunları bozuldu'' dedi

ALİ ÇELİK ''AYAK OYUNLARINI BOZMAYI BİLDİK''

DEVA Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik ''Dilovası Kent Konseyi seçimi dün telefon ile bana iletildi. Seçime birgün kala duyurunun altında masum niyetlerinin olduğunu düşünmüyorum. Yanlış bir yolda olduğunu anlayan kişi, bu uğurda ne denli emek harcamış olursa olsun, geri dönüp doğru yola yönelmelidir. Yani, yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bizlerde, Dilovası halkıyla beraber yanlışa duyarsız kalmayarak bazılarının ayak oyunlarını bozmayı bildik. Çok şükür Dilovası'nın sahipsiz olmadığını gösterdik'' dedi.

ERCAN OĞUZ ''DİLOVASI HALKININ İRADESİNE İPOTEK''

Yeniden Refah Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ercan Oğuz ''Daha önceden kurgulanmış bir oyunu bugün bizlere izlettiler. Bölge STK'larını ve Siyasi İlçe Başkanlarını hiçe saydılar. Bizler a ismine, b ismine karşı değiliz. Ama bizleri hiçe sayanlara karşıyız. Yapılan kanunsuzluğa karşıyız. Dilovası halkının özgür iradesine ipotek koymaya çalışanlara aslan fırsat vermeyeceğiz. Yaşanan bu olaylarıda en şiddetli şekilde kınıyorum'' dedi

FESİH TELLİ ''ŞAYİR'İN MADALYOSUNUN DİĞER TARAFINI DA HERKES GÖRDÜ''

Gelecek Partisi Dilovası İlçe Başkanı Fesih Telli ''Yangından mal kaçırır gibi bir genel kurul izledik. Genel kurul konuşmasında salonu terk etmeden hemen önce ''Herşey şeffaf'' diyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in madalyosunun diğer tarafını da herkes gördü. Kendi istediği kişinin seçilmesi için genel kurul toplantısını dizayn ederek belirlemeye çalışanlar Dilovası'nın sahipsiz olmadığını oyunlarının bozulmasıyla gördüler. Bu işin sorumlularını kınıyorum'' dedi.

İSMAİL SAMİ ''KOCA DİLOVASI BELEDİYESİ BİZLERİ TAHRİK EDEREK GERMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?''

Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği (EKOS-DER) Başkanı İsmail Sami '' Koca Dilovası Belediyesi bizleri tahrik ederek germeye mi çalışıyor? Bugün Dilovası'nda oyuna gelmeyen STK'ları gördük. Demokratik bir seçime hançer vurmaya çalışan Dilovası Belediyesi birgün önceden seçimi duyurmuş. İşlerine gelenleri listeye yazmışlar, işlerine gelmeyenleride listeye almıyorlar. Bu durum Dilovası'nın imajına yakışmadı. Bunu bize yaşatan bu işin mimarlarını kınıyoruz'' dedi.

MERAL ALTUNLU ''BİZLERİ YOK SAYDILAR''

Dilovası Yaşlılar Derneği Başkanı Meral Altunlu ''Dayatmalara karşıyım. Dilovası Kent Konseyi Genel kurul toplantısının haberi bana ne mektup ile nede telefon ile iletilmedi. Sosyal medyadan haberdar oldum. Olayın bu duruma getirilmesini hoş karşılamıyorum. Çünkü bizlere sorulmalı ve fikirlerimiz alınmalıydı. Bizleri yok saydılar'' dedi.

OZAN YASİN ''YAPTIĞINIZ BASKIN SEÇİM KARARI''

Saadet Partisi Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yasin ''Dilovası Kent Konseyi için yine kendi istediğiniz biri olması için yaptığınız baskın seçim kararı hiç etik olmadığını kendinizde biliyorsunuz. 15 gün önce bildiri yapmanız gerekiyor. Yaptığınız bu baskın seçim sizin ne kadar korktuğunuzun göstergesidir. Böyle yaparak kendi içinizden ve kendi çıkarlarınızı koruyacak birini seçmek istediğiniz göstergesidir. Ekoloji ve sağlık derneği adına temsilen aday olan Dilovasında emeği ve kişiliğiyle her kesimin sevgisini kazanan Ercan Teker bey aday olacaktır. Dilovasında yaşayan ve Dilovası’nın sorunlarını bilen biri olması bence daha iyi olacaktır. Vicdanlı olarak karar verilmesi tarafım'' dedi.