Yıllar boyu sanayi ile birlikte artan hava kirliliği Dilovası'nda önemli bir sorun olduğu gerçekleriyle beraber birde yerel yönetiminin Dilovası'na yaşanan en küçük sorunları bile çözememesi vatandaşları isyan ettirmeye devam ediyor.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in tamamlanan projeler listesinde yer verdiği Dilovası Kent Konseyi, halen başkanını seçememiş ve çalışır bir durumda olmamasıda bunun örneklerinden biri.

Dilovası Kent Konseyi Neden Başkansız?

Dilovası Kent Konseyi Başkanlığını yürüten İMES OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz'un 21 Mayıs 2021 yılında hayatını kaybetmesi sonrası başkansız kalan Dilovası Kent Konseyi 24 Mart 2022 gerçekleşecek olan Genel Kurulda yeni başkan ile birlikte yeni yönetim kurulu üyelerini seçilecekti.

Dilovası uzun süredir sanayinin yarattığı çevre sorunlarıyla gündemde yer alırken Dilovası Kent Konseyi başkanlığına Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'e söz vermiş ve 9 Aralık 2021 tarihinde yapılması planlanan Dilovası Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in adayı olan Mustafa Türker'in karşısına ikinci bir aday ile liste çıkaran Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği(EKOS-DER)'in eski başkanı Ercan Teker ile seçime bir gün kala ileri bir tarihe ertelenmişti.

24 Mart 2022 tarihinde Dilovası'nda skandal boyutta bir gelişme yaşandı. Daha önce seçime bir gün kala iptal edilen Dilovası Kent Konseyi Başkanlığında Genel Kurul toplantısı, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in desteklediği Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'in karşısına aday çıkmasını engellemek adına bu seferde seçime bir gün kala duyuruda bulunarak katılımın ve ikinci bir adayın çıkmasını engellemek gayretinde bulunulmuştu.

Dilovası Kent Konseyi programında açılış konuşması sonrası Başkan Hamza Şayir, adayını seçim masasında yalnız bırakarak programı terk etmesi üzerine yaşanan bu adaletsizliğe tepkisiz kalmayan Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'de bu şartlarda seçime girmeme kararı alarak Dilovası Kent Konseyi iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti.