Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in tamamlanan projeler listesinde yer verdiği Dilovası Kent Konseyi, halen başkanını seçememiş ve çalışır bir durumda olmaması Dilovası'nda yaşanan en küçük sorunların bile çözülememesinin örneklerinden biri.

Dilovası Kent Konseyi başkanının seçilememiş olmasına karşılık Dilovası Belediyesinin resmi internet www.dilovasi.bel.tr'de yer alan bilgilere göre ''Tamamlanan Projeler'' arasında yer vermesi Başkan Hamza Şayir'in diğer projelerininde sorgulanmasına neden oldu.

PEKİ DİLOVASI KENT KONSEYİ SEÇİMLERİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Dilovası Kent Konseyi Başkanlığını yürüten İMES OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz'un 21 Mayıs 2021 yılında hayatını kaybetmesi sonrası başkansız kalan Dilovası Kent Konseyi 24 Mart 2022 gerçekleşecek olan Genel Kurulda yeni başkan ile birlikte yeni yönetim kurulu üyelerini seçilme kararı alınmıştı.

Dilovası uzun süredir sanayinin yarattığı çevre sorunlarıyla gündemde yer alırken Dilovası Kent Konseyi başkanlığına Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, bir sanayici olan Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'e söz vermiş ve 9 Aralık 2021 tarihinde yapılması planlanan Dilovası Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında Başkan Hamza Şayir'in adayı olan Mustafa Türker'in karşısına ikinci bir aday çıkmıştı. Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği(EKOS-DER)'in eski başkanı Ercan Teker'in aday olmasıyla Dilovası Kent Konseyi seçime bir gün kala ileri bir tarihe ertelenmesine neden olmuştu.

24 Mart 2022 tarihinde Dilovası'nda skandal boyutta bir gelişme yaşanarak daha önce seçime bir gün kala iptal edilen Dilovası Kent Konseyi Başkanlığında Genel Kurul toplantısı, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in desteklediği Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'in karşısına aday çıkmasını engellemek adına ilginç bir adım atılmış ve atılan bu adım sonrası seçime bir gün kala duyuruda bulunarak katılımın yani ikinci bir adayın çıkmasını engellemek gayretinde bulunulmuştu.

Gerçekleşen Dilovası Kent Konseyi programında açılış konuşması sonrası Başkan Hamza Şayir, adayını seçim masasında yalnız bırakarak programı terk etmesi üzerine yaşanan bu adaletsizliğe tepkisiz kalmayan Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker'de bu şartlarda seçime girmeme kararı alarak Dilovası Kent Konseyi iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti.