2014 yerel seçimlerinde CHP’den, 2019 yerel seçimlerinde ise SP’den Dilovası Belediye Başkan adayı olan ancak her ikisinde de az bir farkla seçimi kaybeden Ercan Dalkılıç bir süre önce amansız hastalığa yakalanmıştı.

ENVER YILDIRIM’IN DA KAYINPEDERİYDİ

Aynı zamanda AK Parti Dilovası Belediye Başkan aday adaylarından, Enver Yıldırım’ın kayınpederi olan Dalkılıç dün akşam saatlerinde hastaneye yatırıldı ve sabaha karşı hayatını kaybetti.

Merhumun cenaze namazı ikindi namazını takiben Dilovası Merkez Camiinden kaldırılarak toprağa verildi.

Merhum Dalkılıç'ın cenazesine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli il Başkanı Mehmet Ellibeş, Milletvekili Cemil Yaman, Saadet Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Cuma Demirci, İyi Parti il Başkanı Nusret Acur, İyi Parti Gebze ilçe Başkanı Burak Uluköylü, İyi Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, HDP Dilovası İlçe Başkanı Sabri Uçar ile eski HDP Dilovası ilçe başkanı Kadir Demir, Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sadık Güvenç, Şahin Yılmazel, Dilovası Belediyesi Meclis üyeleri Turan Tekgül, Salih Adıgüzel, Metin Dalgalı, İnci Aydemir, Burhan Turgut, Adem Çarıkcı, Oğuzhan Artut, eski Dilovası Belediye  başkanları Dr. Ali Toltar, eski Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, başta olmak üzere siyaset, STK ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün  Dalkılıç'ın Dilovası Selahaddin Eyyubu semt konağında taziye ziyaretinde bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da cenaze törenine çelenk gönderdiği ve Ercan Dalkılıç  ailesine taziye için aradığı öğrenildi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da taziyelerini Ercan Dalkılıç'ın damatı Enver Yıldırım'a telefon ile ilettileri öğrenildi.