Cumhuriyet Halk Partisi Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, 12 Ağustos günü sosyal medya hesabı Facebook’ta sitem dolu bir mesaj paylaşarak Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a yüklenmişti. Sorun ve sıkıntıları sosyal medya hesabında yazmasına ya da basına açıklama yapmasına Toltar’ın “Yok efendim sorun varsa daha önce söyleseydiniz çözerdik” şeklinde bir yaklaşımı olduğunu hatırlatan Aydemir, “Hadi demokrasi nöbetleri dediniz, darbe dediniz (gelip destek verdik) sesimizi çıkarmadık. Birkaç gün önce Tavşancıl’da ciddi bir olay yaşandı, vatandaşları ve belediyeyi ilgilendiren bir konu. Ali Bey’den randevu istedim ancak bu çok acil konuya 4 gündür cevap alamadım. Ve bugün arayarak randevumu iptal ettim” ifadelerini kullanmıştı. Gazetemizde yer verdiğimiz bu paylaşımda geçen “Acil” konunun ne olduğu ortaya çıktı. Aydemir, Toltar ile görüşmek istediği konu hakkında gazetemize bilgi verdi. 

MADDE BAĞIMLISI SALDIRDI
Dilovası Tavşancıl sahilinde yaklaşık 20 gün önce yaşanan bir cinsel saldırı olayından bahseden Aydemir, sahilde tek bir güvenlik görevlisinin olmadığını, bu sorunu çözüme kavuşturmak adına Başkan ile görüşmek istediğini ancak günlerce randevu talebine karşılık verilmediğini belirterek, şunları kaydetti: “Yaklaşık 20 gün önce işe gitmek üzere sabah saatlerinde evinden çıkan ve sahil kısmına geçişi sağlayan alt geçitten geçmek isteyen genç bir kız, madde bağımlısı bir şahsın cinsel saldırısına uğruyor. Oradan geçen bir başka şahsın bağırması üzerine kaçan madde bağımlısı, olay yerindeki kameralar sayesinde polis tarafından tespit edilerek, birkaç gün içinde yakalanıyor ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanıyor. Kızcağızın üstünü başını yırtmış. Çevreden geçen olmasa kızın başına çok daha kötü şeyler gelebilirdi. Gittim aile ve mahalle sakinleri ile görüştüm. Her biri tedirgin. 50-60 dönümlük sahil şeridinde tek bir güvenlik görevlisi ve zabıta yok. Mahallede motosikletler hızla geçiyor, madde bağımlıları cirit atıyor. 

RANDEVU ALAMADI
Kimin çocuğu olursa olsun empati kurmak gerekiyor, o bizim de çocuğumuz. Saldırıya uğramış, psikolojisi bozulmuş, aile korku içinde, mahalleli tedirgin… Bu nedenle de Büyükşehir Belediyesi’ni aradım, Güvenlik Şube ve Zabıta Müdürlüğü ile görüştüm, ikisi de topu Dilovası Belediyesi’ne attı. Bunun üzerine Dilovası Belediyesi Zabıta Müdürü’nü aradım, Başkan Yardımcısı Muhittin Gültekin’i aradım, ‘Bu işlere Büyükşehir Belediyesi bakıyor’ dediler. Her iki taraf da topu birbirine atınca CHP İlçe Kadın Kolları Başkanım ile görüştük, direk Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’dan randevu almaya karar verdik. Randevu talebimize 4 gün boyunca cevap gelmedi, sinirlendim iptal ettim. Vatandaşın başına ne gelmiş, sıkıntısı nedir umurlarında değil. Acil bir konu olduğunu aktardığım halde, Ali Bey ile görüşemedik. Bu mahallenin sorunu çözülene kadar bu işin peşini bırakmayacağım.” Yaşanan olay, basite alınacak bir olay değil. Başkan Toltar’ın yetki alanında mı, Büyükşehir’in yetki alanında mı bilemiyoruz ancak bir an önce benzer bir olay yaşanmadan önlem alınması gerekiyor.