Dilovası'nda Nevzat Akagündüz, Dilovası Köseler Mahalle Muhtarı Selami Toklar ile ilgili skandal iddialar ortaya attı.


Akagündüz, muhtarın Hazine’ye ait arazileri eş dost ve yakın çevresine peşkeş çekerek rant elde ettiğini ve bir çok kişiye de aynı arazileri birden fazla kişiye satarak vatandaşları kandırdığını ileri sürdü.

Akagündüz, bu iddialara karşılık muhtarın kendisine susması için rüşvette teklif ettiğini vurguladı..

Akagündüz, savcılığa suç duyurusunda bulunmasından sonra Muhtar Selami Toklar, araziler için imzaladığı beyanların iptali için Milli Emlak Müdürlüğüne dilekçe yazdığını ve o dilekçecinin bir örneğini de gazetemiz 41havadis.com’a gönderdi.


41havadis.com’a açıklamada bulunan Nevzat Akagündüz, bir dizi iddialarda bulundu.

Nevzat Akagündüz “Köseler Mahallesi Muhtarı Selami Toklar, tanıdığım çok yakın bir kişiye değerinin milyonlar ile ölçülebilecek sanayi arsası için yazı çıkardı. Onlarca insana hak sahibi olmadığı halde evrak düzenleyen Muhtar Selami Toklar, bir çok kişiden ya para ya da arsalara gayri resmi ortak olarak arsaları peşkeş çekti’’ diyen Akagündüz bu yolsuzluğun içerisinde Kocaeli Milli Emlak memurları’ndan M.E.K.’nin de olduğunu iddia etti..

Akagündüz ‘’tüm bu yolsuzlukları dile getirmemem karşılığında Köseler Mahalle Muhtarı Selami Toklar, şahsıma 100 bin lira nakit para ve çocuklarının üzerine olan arsaları, susmam karşılığında rüşvet olarak teklif etti. Teklif edilen rüşveti kabul etmeyince size ekte sunduğum, Milli Emlak Müdürlüğüne yapmış olduğu tapuların iptali için bir dilekçe verdi... Bu, alenen yapılan yolsuzluğun itirafı ve delilidir. Dilovası’nda dönen bu rant ve yolsuzluğu yargıya taşıdım, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum’’ dedi.

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Köseler Mahallesi Muhtarı Selami Toklar ’’ Nevzat Akagündüz’ün hakkımda verdiği bilgiler doğruyu yansıtmamaktadır. Kendisi hakkında da suç duyurusunda bulunacağım’’ dedi.