1978 yılında kurulan Lider Kozmetik, parfüm denince akla gelen Fransa’nın dev kozmetik firmaları ile yarışır duruma geldi.  Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB) parfümden, cilt bakımına kadar tüm kozmetik ürünlerinin üretimini yapan ve dünya ülkelerine satan Lider Kozmetik bu sektörde Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerliyor.

YÜZDE YÜZ TÜRK FİRMASI

Yüzde 100 Türk firması olan Lider Kozmetik şubeleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Marketler zinciri kurmak için ilk adımı atan Lider Kozmetik,  Cose Kozmetik adı altında ilk butik mağazalarını Kocaeli’nin Gebze ve İzmit ilçeleri ile İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde açtı. A’dan Z’ye tüm kozmetik ürünlerinin satışının yapıldığı şubelerde Lider Kozmatik’in dünyanın 86 ülkesine sattığı ürünler yer alıyor. Ayrıca dünyanın en önemli kozmetik markaları da Cose Kozmetik Market’te satışa sunuluyor. 

DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR

Avrupa’dan, Ortadoğu’ya; Asya’dan Afrika’ya 7 kıtada toplam 86 ülkeye ürün satan Lider Kozmetik bir yılda 36 şube açarak ürünlerini tüm Türkiye ile tanıştırmak istiyor.  Lider Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Nail Köse 1978 yılında kurulan Lider Kozmetik’in dünya devi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyerek, “Koku insanlar için vazgeçilmez unsurlardan bir tanesidir. Parfüm denince ise akla hep Fransa gelmektedir. Ancak dünyaya parfümü en iyi pazarlayan İngilizlerdir. Son yıllarda yapmış olduğumuz atılımlarla Lider Kozmetik olarak 86 ülkeye yüzde yüz Türk markası olan kendi parfüm ve kozmetik ürünlerimizi ihraç etmekteyiz. Yaptığımız atılımla Türkiye’nin bu sektörde dünyada lider firmalar arasında olmasını sağladık” dedi.

BİR YILDA 36 BUTİK MAĞAZA

Nail Köse marketler zinciri kurma yolunda ilk adımlarını attıklarını ifade ederek, “Ürünlerimizi ihraç dışında insanımızla tanıştırmak istiyoruz. Bunun için Cose Kozmetik Market adı altında ilk butik mağazalarımızı Gebze, İzmit ve Çekmeköy’de açtık. Yani 3 şube ile yola çıktık. Hedefimiz bir yılda 36 butik mağazaya ulaşmak. Bir yılda marketler zinciri kurarak böylece ürünlerimizi tüm Türkiye ile tanıştıracağız. Kozmetik Market sektörüne yatırım yapan ilk ve tek Türk firmasıyız. Alanında uzman ve deneyimli bir ekiple çalışıyoruz. Dünya devleri ile yarışacak konumuz var. Hedefimiz kozmetik sektörünün kalbi Fransa’da bile Cose Kozmetik Market mağazasını açmak. Allah nasip ederse bu hedefimize ulaşacağız” diye konuştu.

BU MARKAYI KİMSE UNUTMAYACAK

Lider Kozmetik genel müdürü Tanzer Köse ise yaptığı açıklamada, “Kurumsal kimlik ve tasarımı tamamen kendi ekibimiz tarafından oluşturulan Cose Kozmetik Market, sadece bir Türkiye markası değil; en kıza zamanda dünya markası olacak. Bu ismi ve markayı kimse unutmayacak. 3 mağaza ile yola çıktık. Mağazalarımızda hem dünyanın 86 ülkesine sattığımız ürünleri koyacağız hem de dünya kozmetik markalarını tüketicilerle buluşturacağız. Şuan için satışlarımız çok iyi. Mağazalarımıza ilgi son derece yoğun. Yapılanmamızı önce Marmara bölgesinde daha sonra da tüm Türkiye’de oluşturacağız” dedi.