Kocaeli’de özellikle İzmit Körfezi’nin çevresi adeta akaryakıt ve kimyasal tanklarla çevrilmiş durumda.

Her biri adeta birer saatli bomba olan bu tanklara sürekli yenileri ekleniyor. 2020 yılında Dilovası’nda bulunan Altıntel Limanı kapasite artışa giderek 20 adet daha petrol ve petrol türevi sıvı kimyasal madde depolama tankı yapma kararı almıştı. Halihazırda Altıntel Limanından bulunan 63 adet tanka 2020 yılında eklenen 23 bin 500 metreküp kapasiteli 20 tane daha ek tank projesi tamamlanınca liman, 83 tank kapasiteli bir bölge haline gelmiş olacak.

DİLOVASI'NA 57 YENİ TANK

Dilovası’nda geçtiğimiz 2020 yılı içerisinde Dilovası'nın tek kalan yeşil alanında yapılan kimyasal tanklar büyük tartışmalar sebep olmaya devam ediyor. Adatepe bölgesinde Altınel Liman İşletmeleri adlı firma 20 adet kimyasal tank yapımına başlamıştı. Gazetemiz 41havadis.com'un edindiği bilgilere göre; Büyük tepki çeken bu kimyasal tankların inşaatı bitmeden şirket bu kez 5 Ocak 2021 tarihinde 57 yeni kimyasal tank yapmak için proje hazırladı. Tesiste mevcut durumda 63 adet tank yer alıyor. 14 Ağustos 2020 tarihli ÇED Olumlu Kararının ardında şirket bölgede 20 adet tank ilavesi için inşaat çalışmasını başlattığı henüz tamamlamadığı projesine şimdide 57 yeni tank yapılması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

 

Bu projeye izin çıkması halinde, Dilovası’nın tek yeşil kalan bölgesinde toplam 140 tanklık kimyasal depo oluşacak. 720 milyon TL’lik projeye ilişkin ÇED Süreci başlatıldı.