Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğunu bıraktığı günden, bugüne kadar yoğun bir tempo içerisinde olduğu gözlerden kaçmayan bir önceki dönem Dilovası Belediye Başkan Ali Toltar, kentimizde nerede bir düğün, cenaze, açılış organizasyonları ve siyasi parti toplantılarına kadar hiçbir programı aksatmadan çalışmalarını sürdürmesiyle beraber mevcut başkan Hamza Şayir'in yarattığı parti içi küskünlükleri ise AK Parti adına balanslamasından dolayı ''AK Parti Dilovası'nın yeni abisi Ali Toltar mı?'' şeklinde yorumlanmaya başladı.

Gerek partilileri gerek ise muhalefet ile bir türlü beklenen uyumu sağlayamayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e karşı Dilovası Belediyesi eski Belediye Başkanı Ali Toltar'ın çalışmaları, parti içerisinde mevcut belediye başkanın yarattığı küskünlükleri Dilovası'nda toplarlayabilir mi? bilinmez ama eski belediye başkanları ve siyasilere örnek olacak şekilde çalışmalarını yürütmesinden dolayı Toltar'a Dilovası ve Kocaeli bölgesinde her geçen gün ilgi daha da artıyor.

Ali Toltar Kimdir?

1969 yılında Ağrı’da doğdu. İlkokul’u Dilovası’nda, orta ve lise eğitimini Gebze’de, yüksek öğrenimini ise 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nde tamamladı. Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladı.

Aktif siyasete 1995 Refah Partisi Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Ali Toltar; 2001 Ak Parti Gebze Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2002 Genel Seçimlerinde, Ak Parti Kocaeli 22. Dönem Milletvekili Adayı, 2003 Ak Parti Gebze Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı ve İlçe Başkan Yardımcısı, 2004 Yerel Seçimlerde Dilovası Belediye Başkan Adayı, 2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti Kocaeli 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı, 2014 - 2019 Dilovası Belediye Başkanı