Dilovası AK Parti içinde güçlü bir kadın profilinin uzun süredir olmaması nedeniyle, Gülay Artut varlığını siyaset arenasında uzun süredir hissettirmeye devam ediyor. Dilovası Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Artut'un aday adaylığı kadınlarda büyük heyecan uyandırdı. 

Dilovası, tek dönemlik belediye başkanlarıyla tanınırken, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in ikinci dönemi görebilmesi ya da AK Parti Dilovası Teşkilatı'nın, milletvekili adayları ve kadın kolları başkanı Gülay Artut'a sahip çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.

Tek dönemlik belediye başkanlarıyla bilinen Dilovası'nda mevcut başkan Hamza Şayir'in tekrar aday gösterilmesi ile günümüze kadar kadın bir belediye başkanı görmeyen Dilovası, Gülay Artut ile Sümeyra Sökmen'in aday gösterilmesi halinde tarihinde bir ilki yaşayacak.

İşte AK Parti’nin Dilovası belediye başkan aday adayları:

Ali Toltar, Aziz Yalçınkaya, Cahit Ekdi, Ekrem Sıtkı Meral, Emre Sarıca, Enver Yıldırım, Ercan Güneş, Erol Özavcı, Fevzi Karadaş, Gülay Artut, İsmail Demir, Mehmet Özay, Mehmet Ramazan Aydemir, Orhan Çarıkçı, Osman Akbulut, Ramazan Ömeroğlu, Recep Laç, Sümeyra Sökmen